Bosnia and Herzegovina

Hygge - dašak skandinavske atmosfere u spavaćoj sobi

Uređenje doma u skandinavskom stilu posljednjih nekoliko godina veliki je hit, a sinonim za udobnost i jednostavnost je hygge filozofija. S obzirom na to da ćemo ove zime, zbog pandemije virusa korona, više vremena provoditi u svojim domovima, važno je da prostor u kojem svakodnevno boravimo uredimo tako da nam prvenstveno bude udobno.

Hygge je nemoguće prevesti na bilo koji jezik, ali možemo ga poistovjetiti s jednostavnošću, toplinom, ugađanjem sebi i pronalaženjem mira sa samim sobom. Ova filozofija provlači se kroz sve aspekte života, a jedan od njih je i u uređenju enterijera.

Osim dnevne sobe, važno je kako urediti spavaću, jer ipak u njoj provedemo veliki dio dana. Ove zime u svoju spavaću sobu unesite dašak te skandinavske atmosfere i jednostavnim detaljima od nje napravite pravu malu oazu.

UDOBNOST PRIJE SVEGA

Važan je kvalitet kreveta na kojem spavamo, a odabirom pravog dugoročno ćemo riješiti taj problem. Drveni kreveti savršeno će pristajati u vašu spavaću sobu ako je želite urediti u skandinavskom stilu. Kombinacija velikih vunenih deka, mekanih jastučnica, kvalitetne posteljine i prirodnih materijala vaš krevet pretvoriće u pravu noćnu hygge oazu. Osim drvenih, sinonim za udobnost su i tapecirani kreveti. Udobnost i jednostavnost postiže se i nježnim pastelnim bojama koje blago djeluju na naš mozak. Osim samog okvira kreveta, važna je udobnost i vaše zdravlje, a za zdrav san zaslužan je dobar madrac, ali i kvalitetan jastuk.

MEKANI JASTUCI I DEKE

Hygge filozofija, između ostalog, predstavlja i osjećaj sigurnosti, da smo na pravom mjestu s pravim ljudima, sa samim sobom. Jeseni i zime su, kako zbog hladnoće tako i zbog praznika sinonim za bliskost, toplinu i zajednička ušuškavanja. Vuna kao prirodan materijal savršena je za grijanje u hladnim noćima, a mekane i udobne jastučnice odlična su podloga za dug i kvalitetan san i odmor nakon radnog dana. Mekani tepih takođe će doprinijeti hygge atmosferi i za njega vrijedi jednako pravilo da bude što mekši i što jednostavnijeg dizajna.

RASVJETA I MIRISNE SVIJEĆE

Osim prirodnog svjetla, hygge atmosferi u spavaćoj sobi doprinijeće rasvjeta, ali i mirisne svijeće. Prigušena svjetla za opuštanje, male noćne lampe i lampice unijeće taj romantični, pomalo bajkoviti štih. Mirisne svijeće, sa druge strane, sinonim su za opuštanje, pogotovo kada u hladnim danima izaberete one koje podsjećaju na Božić, kolačiće, cimet, vaniliju i jelke. Šolja toplog napitka, omiljena knjiga, muzika i mirisne svijeće - zvuči kao idealan scenario za večernje opuštanje.

RIJEŠITE SE NEREDA

Spavaća soba mora biti lišena nepotrebnog nereda kako biste dobili prirodan osjećaj i tako svoje vrijeme za opuštanje učinili kvalitetnijim. Ormari, kutije za odlaganje i noćni ormarići idealni su za odlaganje viška stvari, u njih odložite sve što vam odmah ne treba, a vani ostavite samo ono što će doprinijeti vašoj atmosferi opuštanja. Birajte prirodne materijale, u nježnoj svijetloj boji drveta, a odlično će izgledati i kombinacija ratana s minimalističkim dizajnerskim primjercima.

Football news:

Zlatan has scored every year since 1999. Yesterday he scored the first goals in 2021
Real Madrid are confident that PSG will demand 150 million euros for Mbappe. Madrid is not ready to pay so much
Arteta on Ozil: It is always sad when such a figure leaves
Alabai will move to Real Madrid in the summer. The contract for 4 years is agreed, the salary is about 11 million euros (Marca)
Stefano Pioli: We will look at the table in April. For Milan, every match is the most important
Zlatan Ibrahimovic: Together with Mandzukic, we will scare the opponents of Milan. He signed a contract
Milan scored 43 points in 18 rounds - the best result since the 2003-04 season. Then the club became the champion