Bosnia and Herzegovina

IMAMO NAJSVESTRANIJU KANDIDATKINJU NA IZBORIMA: Mlada SNSD-ovka Anja Ljubojević 'mami' birače svojim znanjima i vještinama; ona 'motoriše, kreči, kosi, kuha, i pravi likere'! (FOTO)

Borba za ostanak na vlasti u Banja Luci jedan je od najvažnijih ciljeva Milorada Dodika i SNSD-a na predstojećim lokalnim izborima. Prema nekim anketama opozicija ima realne izglede da osvoji vlast u glavnom gradu RS-a, a mladi i ambiciozni Draško Stanivuković, njen kandidat za gradonačelnika ozbiljno prijeti preuzimanju gradonačelničke funkcije od aktuelnog gradonačelnika Igora Radojičića, člana SNSD-a.

To je mogući razlog što je SNSD odlučio podmladiti svoje izborne liste i na njima prvi put dati priliku novim, nepoznatim ambicioznim djevojkama i mladićima. Jedna od njih je zacijelo i Anja Ljubojević, 25-godišnja kandidatkinja za odbornicu u Gradskoj Skupštini Banja Luke.

U propagadnom materijalu mlada Ljubojević navodi sve vještine i znanja koje je stekla, pri čemu posebno naglašava vještinu "debatovanja" za koju je više puta nagrađivana u debatnim takmičenjima.

Ali, to nije sve. Mlada i svestrana SNSD-ovka je i "dugogodišnji gejmer i prati sport". Pored toga "voli i prirodu i životinje". Uprkos svim obavezama, Anja pronađe i malo slobodnog vremena, a tada najradije "motoriše, kreči, kosi, kuha i pravi likere". 

Prošla-neprošla na izborima za odbornicu, mlada SNSD-ovka Anja, sa ovakvim dijapazonom afiniteta i umijeća, uopće ne mora brinuti za svoju budućnost, u politici, ili izvan nje! 

("SB")

Football news:

Barcelona are thinking about signing Garay due to Pique's injury
Pepe apologized for the red in the match with Leeds: there is no excuse for My behavior. I am deeply sorry
Manchester City have prepared a 10-year plan for Messi. After finishing his career, they want to make him an Ambassador for the club (The Times)
A Preston player who twice touched an opponent's genitals can be disqualified for 3 matches
Griezmann about his childhood: I tried to get into 10 clubs in France, but no one gave me a chance
Austin Matthew McConaughey (co-owner) is preparing for MLS: all season tickets have been sold, although there are only 2 players in the team, and the stadium (for $240 million) is still under construction
Lineker on Liverpool: Huge praise for Klopp's spectacular performance despite injuries