Bosnia and Herzegovina

Jermenski premijer najavio kontranapad

Azerbejdžanski planovi za osvajanje Karabaha su osuđeni na neuspjeh, Jermenija će izvesti kontranapad, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan, obraćajući se sunarodnicima.

"Vojno-političko rukovodstvo Azerbejdžana je dugo hranilo svoje društvo pobjedničkim izvještajima, da to društvo svakog dana, minuta, sekunde, očekuje vijest o padu Karabaha, konačnoj i nepovratnoj pobjedi. Tu vijest neće dočekati azerbejdžansko društvo i čekanje takve vijesti uništava azerbejdžanske planove za osvajanje Karabaha", rekao je Pašinjan.

Po njegovim riječima, narod Karabaha i svi Jermeni će se boriti za svaki pedalj zemlje i u potrebnom trenutku će "nanijeti precizan kontranapad koji će imati uništavajući efekat".

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan rekao je na brifingu da se mijenja način ratovanja u Karabahu, čime Azerbejdžan gubi prvobitnu superiornost na terenu.

"Naša vojska ne vodi više borbe sa istim intenzitetom i brzinom, ali su u toku složene borbe u planinama, šumama, klancima… Protivnik gubi ogromnu brojčanu prednost, tehnološku prednost. To je zbog različitih faktora: reljefa, usavršavanja naših vještina, iskustva", rekao je Ovanisjan.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i djelimična mobilizacija. Trenutno je na snazi treće primirje, koje ni jedna od strana ne poštuje.

(Sputnjik)

Football news:

Ex-President of Barca Laporta will take part in the new elections
Antonio Cabrini: Maradona would still be alive if he played for Juventus. The love of Naples was strong but unhealthy
Ferguson on Rashford's charity: Fiction for a young man. He should give me some advice
A Preston player who twice touched an opponent's genitals was disqualified for 3 matches for aggressive behavior
Atalanta Director: everything is fine with Miranchuk, there are no symptoms of coronavirus
Kovid mocks the Latvian championship: the team got only 8 people (but still did not finish the match)
Gerard Pique: We all hope that Messi will stay at Barca