logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

JOHNSON OHLADIO PUTINA: 'Nema normalizacije odnosa'

Britanski premijer Boris Johnson danas je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, na sastanku u Berlinu, poručio da neće doći do normalizacije odnosa dvije države sve dok Moskva ne prestane sa "destabilizujućim aktivnostima" koje ugrožavaju bezbjednost Velike Britanije i njenih saveznika.

Portparolka Johnsonovog kabineta u Dauning stritu rekla je da se on sa Putinom sastao u Berlinu, na marginama mirovne konferencije o Libiji.

Kako je prenio Reuters, Putin i Jhonson su razgovarali o pitanjima vezanim za Libiju, Siriju, Irak i Iran.

"Jasno je (Johnson) stavio do znanja da nema promene u britanskom stavu po pitanju Salsberija, koje je bila nepromišljena upotreba hemijskog oružja i bezobziran pokušaj ubistva nedužnih ljudi na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Johnson je rekao da se takav napad ne sme ponoviti", navela je njegova portparolka u saopštenju.

Ona je govorila o napadu na bivšeg ruskog dvostrukog tajnog agenta u Salsberiju, u Engleskoj 2018.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja agenta, navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u.

Rusija je oštro u više navrata odbacila te optužbe.

"Premijer (Johnson) je rekao da neće doći do normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne prekine sa destabilizujućim aktivnostima, koje prete Ujedinjenom Kraljevstvu i njegovim saveznicima i koje podrivaju sigurnost naših građana i našu kolektivnu bezbjednost", rekla je portparolka, prenosi Rojters.

Vezane vijesti

Themes
ICO