Bosnia and Herzegovina

Јoš jedna avio-kompanija najavljuje otkaze za 9.000 ljudi

Aviokompanija Emirejts će zbog krize izazvane pandemijom virusa korona vjerovatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsjednik Tim Klark.

Podsjećajući da je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već otpustila desetinu zaposlenih, Klark je, u intervjuu za BBC, izjavio da će to vjerovatno morati da bude slučaj sa još do 15 odsto radne snage od 60.000 ljudi, koliko je imala prije pandemije.

Prema riječima Klarka, prije izbijanja pandemije njegova kompanija bila je na putu da ostvari jednu od najboljih poslovnih godina u svojoj istoriji, ali su sada stvari drastično drugačije, iako, kako ističe ovaj Britanac, ni u trenutnoj krizi Emirejts nije prošao tako loše kao neki drugi avioprevoznici.

BBC ističe da je najmanje 700, od 4.500 pilota Emirejtsa, ove sedmice dobilo je obavještenja da predstavljaju višak radne snage, čime je od izbijanja pandemije najmanje 1.200 pilota ostalo bez posla.

Football news:

Suarez made 9 of 24 passes, leading from the center of the field in the match against Bayern
Manchester United presented their away form for the 2020/21 season
Ferdinand on Barca breeding: Bad. They still rely on old-timers
Inter wants Perisic back, even if Conte remains in the team. Bayern hopes to buy the player for less than 20 million euros
Rudi Garcia on Lyon's chances against city: the quarter-Finals showed that the favourites can also be beaten
CSKA agreed a 5-year contract with Fuchs. The transfer is estimated at 7-10 million euros
Ferdinand on Messi at Barca: Will he want to stay, given the results and the team's performance? Does he have time to wait?