Bosnia and Herzegovina

KAKAV SHOW NJUZ.NETA; 'PATRIJARH IRINEJ: Nisam imao Vučićev blagoslov da posetim Boška Obradovića'

Tekst Njuz.neta prenosimo u integralnoj verziji.

Piše: Bojan Savić

Patrijarh srpski Irinej nije ispunio želju Boška Obradovića i posetio ga tokom štrajka glađu jer za to nije dobio blagoslov predsednika Aleksandra Vučića, saznaje Njuz.

Obradović je prekinuo štrajk, a javnost je zbunjena reakcijom patrijarha koji se pre osam godina, u istoj situaciji, odazvao pozivu Tomislava Nikolića.

"Čuo sam negde da Boško Obradović želi da se sastane sa mnom, ali to prosto nije bilo moguće bez blagoslova predsednika Vučića", kaže patrijarh.

"Uvek sam spreman da posredujem u dijalogu između vlasti i opozicije, ali neki red mora da se poštuje. Sveštena lica, a ja pogotovu smo ograničeni krutim pravilima koja nam propisuju da tražimo blagoslov za sva naša dela. Stvarno sam imao dobru nameru, ali predsednik zbog državnih obaveza nije stigao da mi da blagoslov. Da je Obradović izdržao još petnaestak, dvadeset dana, predsednik bi našao vremena i ja bih mogao da ispoštujem protokol", zaključila je Njegova Svetost.

Patrijarh ističe da budno prati politička zbivanja u Srbiji i da je zadovoljan smerom kojim se zemlja kreće.

"'Svaka vlast je od Vučića', jasno kaže Biblija, a ja nemam izbora sem da živim i postupam kako mi ona nalaže. Sa druge strane, opozicija možda strada, ali to je dobro i spasonosno za njihove duše, pa mi ne ostaje ništa drugo sem da to stradanje podržim i pomognem koliko je u mojoj moći. Uskoro će i izbori i narod će slobodno moći da pokaže da podržava predsednika Vučića i njegovu stranku, a ja kao srpski patrijarh ću uvek poštovati narodnu volju", jasno je poručio patrijarh.

Football news:

David Alaba: it's Sad to see black brothers and sisters go through so much pain. I don't approve of racism
Sancho and Akanji were fined for violating medical regulations. Barber came to them and cut their hair without masks
Crist Cristiano finally earned a billion. Football income in it is slightly more than half
Barcelona can start negotiations with Messi on a new contract next week
The FA has published the schedule for the FA Cup quarter-finals. The matches will be played on June 27-28
Flick about Werner: a Great transfer for Chelsea, if the reports are true
Werner goes to Chelsea: Liverpool clearly explained the refusal to Klopp, and Granovskaya pulled off the transfer online