logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

KAKVA BRUKA: Penzionerka Majkić opet traži platu, Čović, Čolak i Špirić traže naknadu za odvojeni život i smještaj

Najviše zahtjeva upućeno za sticanje statusa profesionalnog delegata u Domu naroda PSBiH

Od 15 delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, do sada je zahtjeve za rješavanje statusnih pitanja podnijelo njih 11.

Najviše zahtjeva upućeno je za sticanje statusa profesionalnog parlamentarca, odnosno za zasnivanje radnog odnosa, a najviše ih je pristiglo iz Kluba srpskog naroda. Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, Nikola Špirić i Mladen Bosić su zatražili profesionalni status u Domu naroda, dok je Sredoje Nović podnio zahtjev za produženje ovog statusa, jer je bio delegat i u prošlom sazivu.

Kao što je javnosti poznato, Majkić je kao zastupnica u Zastupničkom domu BiH uzela otpremninu od 28.000 KM, a potom je nastavila "raditi" kao stalno zaposlena u Parlamentu. 

Za sada su u stručne službe Doma naroda pristigla i tri zahtjeva za naknadu za odvojeni život i troškove smještaja, a uputili su ih Dragan Čović, Bariša Čolak i Nikola Špirić, dok je Čolak zatražio i plaćanje troškova za posjetu porodici.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO