Bosnia and Herzegovina

"Kodak" postaje farmaceutska kompanija, skočile dionice

Američka kompanija "Kodak", nekada šampion na tržištu fotografije, ponovo se budi, ali sada kao farmacuetski proizvođač koji će Amerikancima pomagati u borbi protiv krize u vezi s koronom.

Dionice Eastman Kodak Co. ove sedmice su skočile i dostigle tržišnu vrijednosti od gotovo dvije milijarde dolara, nakon što je kompanija dobila vladin zajam za pomoć u proizvodnji sastojaka koji se koriste u ključnim generičkim lijekovima za borbu protiv virusa korona, prenosi Investitor.me.

"Kodak", nekadašnji fotografski div, u srijedu je dobio na vrijednosti čak 655 odsto, što je pokrenulo najmanje šest zaustavljanja trgovanja zbog nestabilnosti.

Trgovano je sa više od 110 miliona dionica, što je 23 puta više od uobičajenog.

Vrijednost kompanije popela se na 1,99 milijardi dolara u Njujorku, sa oko skromnih 100 miliona dolara nakon zatvaranja u petak.

Dionice "Kodaka" utrostručile su se u utorak zbog vijesti o kreditu u iznosu od 765 miliona dolara kako bi kompanija dio svojih pogona preuredila za proizvodnju sastojaka za lijekove.

Football news:

Conte on 4:3 with Fiorentina: impressed with Inter's attack. We didn't have enough balance, we paid for it
Zidane about 3:2 with Betis: real can get better and will. A difficult game, but we believed in winning until the end
Dest said goodbye to the Ajax players and will fly to Barcelona today (Gerard Romero)
Vidal made his debut for Inter in the match against Fiorentina
Barcelona will only consider Zinchenko if Firpo leaves
The referee after VAR for a foul on Jovic removed defender Betis Emerson
Lampard replaced Kepu, but got 0-3 from West Brom in the first half. Then Chelsea got together and gave a comeback of the weekend: only the pupils scored