Bosnia and Herzegovina

Lavrov pozvao na prekid sukoba na granici Jermenije i Azerbejdžana

Lavrov je razgovarao telefonom sa jermenskim i azerbejdžanskim kolegama Zograbom Mnacakanijanom i Elmarom Mamedijarovim o pogoršanju situacije na granici.

- Lavrov je pozvao strane da smjesta prekinu sukobe i pokažu uzdržanost, s obzirom na obaveze koje su preuzele i prijedloge predstavnika Rusije, SAD i Francuske, koje predsjedavaju Minskoj grupi OEBS, kao i ličnog predstavnika predsjedavajućeg OEBS - ističe se u saopštenju Ministarstva.

Lavrov je naglasio da će Rusija nastaviti da sprovodi posredničku misiju u kontaktu sa Bakuom i Јerevanom na državnom nivou i u okviru zajedničkog predsjedavanja Minskoj grupi OEBS, javio je TASS.

Ruska strana skrenula je pažnju i na značaj toga da sve članice Minske grupe pokažu odgovoran pristup u procjeni situacije i da se suzdrže od izjava i postupaka koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je juče da su jermenske oružane snage pokušale da napadnu položaje azerbejdžanske vojske u dijelu granice kod Tovuza sa upotrebom artiljerije.

Prema navodima Ministarstva, sukobi su se nastavili tokom noći, poginula su četvorica azerbejdžanskih vojnika, a četvorica su ranjena.

Iz Ministarstva odbrane Јermenije saopšteno je da je situacija pogoršana nakon što je azerbejdžanska strana pokušala da izvrši napad, te da su u granatiranju azerbejdžanske vojske lakše povrijeđena dvojica jermenskih policajaca.

(Vijesti.ba / RTRS)

Football news:

Muller before Barca: anything can happen in a match of this level
Mammana about moving to Sochi: I will Try to achieve a lot with this great club
Chakyr should not have counted Langle's goal. Ex-referee Andujar Oliver on the Barcelona-Napoli match
Lampard on Chelsea's challenge for the new season: we Don't want to limit ourselves to fighting for the top 4
Lewandowski scored his 66th goal in the Champions League and moved to 4th place, ahead of Benzema. To Raul's 5 goals
Barcelona and Bayern have won the Champions League 10 times. 6 other participants of the 1/4 final of 0 cups
Gennaro Gattuso: Napoli fell asleep for half an hour and gave Barca victory. We dominated and hit more often