logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Mališani otputovali na ljetovanje u Bečiće

DOBOJ - Na ljetovanje u Bečiće iz Doboja je jutros otputovalo 30 djece u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji realizuje Republički javni fond za dječiju zaštitu.

Riječ je o djeci osjetljivih kategorija, prije svega djeci iz socijalno ugroženih porodica, višečlanih i porodica boračkih kategorija, djeci sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarenoj djeci, talentovanim sportistima.

Direktor Centra za socijalni rad Doboj Vedran Mitrović rekao je da će djeca u pratnji tri vaspitača i jednog roditelja narednih 10 dana boraviti u Bečićima.

On je naveo da je cilj projekta zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnost vršnjačkoj grupi i afirmacija dječijih potencijala.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić uručio je ispred lokalne uprave i prigodan džeparac.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske realizuje projekat "Socijalizacija djece u Srpskoj" od 2002. godine, a ciljne kategorije su djeca od šest do 15 godina čiji se razvoj odvija u nepovoljnim porodičnim, materijalnim i socijalnim uslovima ili je osujećen razvojnim i zdravstvenim problemima.

Ovaj projekat podržavaju Vlada i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO