Bosnia and Herzegovina

Merkelova nagovijestila do kada će biti neophodne mjere

BERLIN - Njemačka će vjerovatno morati da zadrži restriktivne mjere protiv epidemije virusa korona i tokom januara, rekla je danas kancelarka Angela Merkel, a šef njenog osoblja nagovijestila je da će ograničenja biti neophodna do marta.

"Imajući u vidu broj infekcija, pretpostavljamo da će restrikcije koje su na snazi prije Božića biti nastavljene do početka januara, svakako za veći dio Njemačke", rekla je Merkelova u parlamentu.

Ona je juče postigla dogovor sa liderima 16 njemačkih pokrajina o produženju mjere zatvaranja do 20. decembra, uz mogućnost ublažavanja tokom Božića da bi ga porodice i prijatelji zajedno proslavili.

Merkelova je rekla da je povećanje broja infekcija i dalje preveliko i da je broj preminulih razlog za zabrinutost.

Ona je dodala da bi vakcine mogle da stignu do 25. decembra.

Šef njenog kancelarskog osoblja Helge Braun izjavila je televiziji RTL da su pred Njemačkom "teški zimski mjeseci" i da će "ovo trajati do marta".

"Veoma sam optimistična da ćemo poslije marta vjerovatno moći da vakcinišemo sve više ljudi i da će tokom proljeća biti lakše da se održi niska stopa zaraze", rekla je Braunova.

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: the Movement of Cavani is impressive, everyone should learn. This is the striker Manchester United were looking for
Lazio wants to rent Rugani from Juventus. Defender plays for Rennes since October
Barcelona wants to give Umtiti on loan
Bernardo Silva: Man City have been playing well lately. We are good in all the lines
Real Madrid players were surprised by Zidane's soft speech at the first training session after the relegation from the Cup
Leicester have joined the fight for Eriksen
Real Madrid can invite Gallardo from River Plate instead of Zidane (ESPN Argentina)