Bosnia and Herzegovina

Miljenica svjetskih dizajnera

Prelijepa Milena Tunguz iz Banje Luke miljenica je modnih dizajnera. Ova ljepotica, nakon što je osvojila domaću modnu scenu, zakoračila je i na onu svjetsku, i to veoma uspješno. Naime, Milena je imala priliku upoznati se i raditi s čuvenom Donatelom Versaće (Donatella Versace) u Milanu, kao i graditi svoju modnu priču u Istanbulu. Manekenka profinjene ljepote okušala se i u glumi, snimivši dva filma u Indoneziji. 

Dječiji san

Još od djetinjstva, Milena je bila svjesna da ima talent za scenu i modu te je tu svoju spoznaju vjerno pratila i realizirala kada je postala punoljetna.

Kako ste ušli u svijet modelinga?

- To mi je oduvijek bio dječiji san koji se kasnije realizirao u stvarnosti. Smatram da smo svi za nešto rođeni pa tako i ja za modeling, i to sam prepoznala kod sebe još kad sam bila djevojčica. Modelingom sam se počela baviti sa 18 godina.

Kako je izgledao Vaš put od BiH do svjetskih pista?

- Pomalo nevjerovatno. Prvo sam počela na našoj modnoj sceni. Tu sam prve modne korake naučila i napravila. Kasnije se agencija iz Turske zainteresirala za mene preko moje matične agencije i još tada, sjećam se, da sam skakala od sreće, znala sam da mi se san polako ostvaruje.

 Poznanstvo s Donatelom Versaće

Koje su to najznačajnije modne kampanje iza Vas?

- Najviše radim i radila sam kampanje, reklame, ali i kataloge. Iza mene je dosta rada, ali bih izdvojila „Appeton“, „Everbest“, „Lumiere“, „Roscani“, a imala sam priliku da upoznam i sarađujem s Donatelom Versaće u Milanu.

Zakon privlačenja

Okušali ste se i u glumi?

- Tako je. Već imam dva snimljena filma iza sebe, oba sam snimila u Indoneziji. Krenula sam i tim stopama. To mi je još jedna ljubav koju ću, nadam se, uskoro više nadograditi.

 Kako danas izgleda Vaša svakodnevica?

- Trenutno sam kod kuće, odmaram. Moja svakodnevica se sastoji, većinom, od posla ili treninga. U slobodno vrijeme dosta treniram, profesionalno se bavim fitnesom. Također, hobiji su mi slikarastvo i čitanje knjiga. Volim da proučavam zakone privlačenja i univerzum, uvijek se trudim da se nadograđujem u svakom smislu, a najvažnije mi je da sam uvijek pozitivna i dobro raspoložena, jer se to sve odražava na moj izgled.

 Sve je lako

Prema Vašem mišljenju, šta je to najteže u životu profesionalnog modela?

- Pa ništa, meni je sve lako. U suštini, meni nije ništa teško, a samim tim, kad imate takvo razmišljanje i stav, takav vam i život postane. Ja živim život koji sam zamislila i sanjala još otprije.

Kućni ljubimac me ispunjava

Kako se opuštate?

- Uglavnom u tišini, odmaram, punim baterije, volim nekad i ljenčariti, to mi je neophodno jer se dešava da radim svakodnevno, nekada i po 18 sati budem na setovima. Imam kućnog ljubimca koji me ispunjava i zbog njega volim da sam kod kuće kad imam slobodnog vremena.


Football news:

Gasperini about Atalanta: we Want to reach the Champions League and break the club's record for points in Serie A
Hames can leave Real Madrid for the Premier League for 25 million euros. A year ago, Atletico and Napoli offered 45-50 million euros for him. Real Madrid Midfielder Hames Rodriguez is likely to change clubs at the end of the season
Gattuso on Napoli: We must develop a winning mentality
Avangard congratulated Zenit with the title: it's Time to match and take the Gagarin Cup
Coach of Orenburg Pro 0:1 with Rubin: Morally devastated, could have drawn
Kike Setien: Griezmann played a great match, understood Messi well, scored a great goal. We changed something
Barca President on the Real Madrid match: VAR always favours one team. I have an unpleasant feeling