Bosnia and Herzegovina

Navalni: Skinuli su mi odjeću i poslali me golog u Njemačku

Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navalni rekao je u ponedjeljak da je novičok pronađen u njegovu tijelu i na njemu, zatraživši da mu Moskva vrati odjeću koju je nosio na dan kada je otrovan i koja je "glavni dokaz".

"Prije nego mi je odobren prijevoz u Njemačku, skinuli su s mene odjeću i poslali me potpuno golog. S obzirom na to da je novičok pronađen na mom tijelu i da je bila moguća infekcija kontaktom, odjeća je veoma važan materijalni dokaz", napisao je Navalni na svom blogu dok se oporavlja u berlinskoj bolnici.

"Tražim da se odjeća pažljivo zapakira u plastičnu vrećicu i da mi se vrati", dodao je oporbeni prvak, kritičar Kremlja.

Aleksej Navalni, kojemu je pozlilo na letu u Rusiji 20. kolovoza, bio je primljen u bolnicu u Sibiru a zatim je prevezen u Njemačku, gdje je ustanovljeno da je otrovan novičokom, nervnim otrovom koji su sovjetski stručnjaci proizveli u vojne svrhe.

Moskva je otklonila tu mogućnost, unatoč zaključcima njemačkih, francuskih i švedskih laboratorija u tom smislu.

Bliski suradnici Navaljnog rekli su da su tragovi novičoka otkriveni na boci vode pronađenoj u njegovoj hotelskoj sobi u Sibiru.

Usto, Navalni se u ponedjeljak narugao ruskoj prometnoj policiji koja je povela predistragu o njegovoj hospitalizaciji pošto mu je pozlilo u zrakoplovu, a da nije pokrenula službenu istragu. To je "kao da sam se poskliznuo u trgovini i slomio nogu".

U drugoj objavi na Instagramu Navalni je odao priznanje supruzi Juliji koja je tijekom tri tjedna, koliko je bio u komi, "bila uz njega, pjevala mu i puštala glazbu", prenosi Hina.

"Sada sigurno znam iz osobnog iskustva da ljubav liječi i vraća u život", dodao je.

Football news:

Highlight of the month: the Rangers forward scored from 50 meters (the farthest goal in the history of the Europa League). Gerrard says he's never seen anything more beautiful 😍
Mourinho on 3:0 with LASK: Difficult opponent, but Tottenham played so that the victory seemed easy
Stefano Pioli: Milan is not an ordinary team. He plays with less dedication after the Derby
Barca players - report on salary cuts: We are not going to put up with the violation of our rights by the club
Milan are 21 games unbeaten in all competitions. Next game - with Roma
A year ago, a forest was planted at the rival CSKA stadium. The author paid attention to the felling of trees
Conceisau about the refereeing of the game with Manchester City: I Apologize to the Portuguese referees after what I saw here