logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina
An article was changed on the original website

Nogometašice Irana bez mogućnosti plasmana na OI u Tokiju

Ženska nogometna reprezentacija Irana će zbog političkih razloga ostati bez mogućnosti da se plasira na Olimpijske igre naredne godine u Tokiju.

Žrijebom je određeno da ekipa Irana u azijskim kvalifikacijama nastupi u grupi koja će igrati turnir u palestinskom gradu El-Ram, u koji iranski državljani ne mogu putovati. 

U Palestinu se na drugi način ne može doputovati osim preko Izraela, odnosno bez nadzora izraelske policije. Zbog toga će Iranke ostati kod kuće, a vize neće ni pokušati dobiti.

- U našem pasošu piše da u Izrael ne smijemo putovati. To nam zabranjuje zakon - kazao je tehnički vođa reprezentacije Husein Abdi i dodao da su Azijskoj nogometnoj federaciji poslali molbu da se promijeni lokacija turnira, ali da je to odbijeno.

U kvalifikacionoj grupi su, osim Palestine i Irana, još ekipe Tajvana i Filipina, a prve utakmice će se igrati 1. aprila.

Iranci u Izrael ne smiju potovati posljednjih 40 godina. Iranski zakon nalaže da se njihove ekipe i pojednici s izraelskim ne smiju takmičiti.

Themes
ICO