Bosnia and Herzegovina

Nova trostruka zabava za posjetioce, adrenalinski park spreman za otvaranje

Izgradnja potpuno završena

Foto: Avaz

Samo nekoliko dana ostalo je da počne prava adrenalinska zabava u Pionirskoj dolini, jer je izgradnja adrenalin parka u potpunosti završena. Ostalo je samo da se uredi nekoliko sitnih detalja.  

Ekipa koja će brinuti o posjetiocima, njihovoj sigurnosti i pomagati im da sigurno savladaju sve prepreke, okupila se u parku kako bi prošli potrebnu obuku i certificiranje, jer od druge polovine iduće sedmice s djecom će svakog dana raditi i uživati u adrenalinskim doživljajima.

Četiri polja

Adrenalin park, čiju je izgradnju u Pionirskoj dolini finansirala Općina Centar, prostire se na 2.500 kvadratnih metara. 

Nudi trostruku zabavu, jer ima umjetnu stijenu za penjanje sa čak četiri polja, veću od 50 kvadratnih metara i višu od šest metara, zip-line i adrenalinske staze s preprekama. 

Namijenjen je djeci od sedam do 15 godina. Stigla je i sva zaštitna oprema.

Adrenalin park u Pionirskoj dolini prvi je ovakve vrste u centru grada, a nalazi se na lijevoj strani od ulazne kapije popularne zelene oaze.

Šarenilo boja

Kako bi bio što ljepši, osim šarenila boja kojima su sprave ofarbane, izgrađene su i uređene pristupne staze i platoi, a dodatnu zaštitu nudi drvena ograda uklopljena u prirodni ambijent.

Prvog dana otvorenja, koji je planiran idućeg četvrtka tačno u podne, pa sve do kraja radnog dana adrenalinska zabava bit će potpuno besplatna za djecu od sedam do 15 godina.

U pratnji odrasle osobe

Obavezno je da mališani i u četvrtak, ali i svakog narednog dana, budu u pratnji odrasle osobe, da prođu obuku o korištenju zaštitne opreme, da budu u sportskoj odjeći i obući i da slušaju upute osoblja koje radi u adrenalin parku. 

Time će biti ispunjeni svi uvjeti da adrenalinska zabava počne i traje bez ikakvih problema.  

Football news:

Hector Herrera on 0:4 with Bayern: We played very well with the best team in the world. Don't write off us
Antonio Conte: Borussia are well prepared, they have a lot of potential. Inter could have won
Guardiola on 3:1 with Porto: a Good start. In the Champions League, there are 5 substitutions, the players who came out showed themselves well
Flick about Mueller: he's a continuation of the coach's hand on the field. Thomas manages the team, drives it forward
Gian Piero Gasperini: Miranchuk has just started training. We have a lot of players, rotation is inevitable
Goretzka about 4:0 with Atletico: We were lucky that we didn't miss out at the beginning. It took 10 minutes to get involved
Klopp on the win over Ajax: it wasn't radiant football, but we scored three points