logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Nožem dvaput ubo 34-godišnjaka, osuđen na uvjetnu kaznu

Županijski sud u Splitu osudio je Splićanina Darija Borovca (41) na uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci, uz rok kušnje od pet godina, jer je ubo nožem u leđa 34-godišnjeg G. S.

Incident se dogodio 2017. godine u podrumu zgrade u Tršćanskoj ulici u Splitu. Svemu su prethodili svađa i naguravanje, nakon čega je Borovac sleđa prišao G. S. i dva puta ga ubo.

Prema navodima iz optužnice, preklopni nož imao je oštricu dužine šest centimetara. Zadao mu je dvije ubodne rane duboke četiri centimetar, i to u lijevu lopaticu te između lopatice i kralježnice. Radilo se o lakim povredama.

Povrijeđeni je operiran u KBC-u Split i zadržan na liječenju dva dana. Borovac je bio prijavljen zbog pokušaja ubistva. U istražnom zatvoru je proveo osam dana, a nakon hapšenja odveden je u bolnicu i utvrđeno je da je u sukobu zadobio tešku povredu nožnog prsta.

Interesantno je da je nakon provedenog postupka na splitskom sudu osuđen zbog pokušaja nanošenja teških povreda.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO