Bosnia and Herzegovina

Održana treća online konferencija za trudnice i dojilje

Treća online konferencija za trudnice i dojilje u saradnji sa Privatnim porodilištem i bolnicom ''Jelena'' iz Banja Luke uspješno je završena. Okupila je veliki broj trudnica koje su slušale edukativna predavanja doktora i eminentnih govornika te su postavljale brojna pitanja. Na taj način se razvila dvosmjerna komunikacija koja je itekako važna kada su u pitanju ovakva predavanja.  

Prvo predavanje održao je dr. Milić Milovan, spec. ginekologije i akušerstva, subspec. steriliteta i fertiliteta koji je trudnice educirao o temi ''Porod'', pojasnio im kako se pripremiti za porod te kako proći cijeli taj proces. Nakon toga, bilo je govora o ''Važnosti prvog podoja nakon poroda'', tema koju je prezentirala dr. Gordana Vuković Mučibabić, specijalista pedijatrije, zaposlena u Privatnom porodilištu i bolnici ''Jelena'' Banja Luka. Teme o kojima se pričalo u nastavku programa vezane su za period trudnoće, te brige o novorođenčetu. Trudnice i dojilje su na jednom mjestu mogle dobiti sve potrebne informacije, savjete i educirati se.

Platforma sajma www.onlinesajam.roditelj.ba još uvijek je aktivna, a na kojoj možete saznati sve neophodne informacije, ali i osvojiti vrijedne nagrade. Naime, sponzori i partneri projekta pripremili su za vas poklone, a sve što trebate uraditi jeste posjetiti online sajam i odigrati nagradni kviz. Izvlačenje sretnih dobitnica je 21.maja.

Naredna konferencija će se održati 28.05.2020. godine, u saradnji sa Plavom Poliklinikom iz Tuzle. Pratite facebook stranicu Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/) i prijavite se, učešće je besplatno. Organizator konferencije je kompanija Sfera , koja je inače i izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete Roditelj.

Football news:

Sterling scored 27 goals for the season and broke his record. He scored a hat-trick against Brighton
Three Atalanta players have scored 15+ goals in the Serie A season. This is the best result since 1952
Setien on the title fight: Barcelona does everything possible, but Real Madrid wins all the matches
Lampard after 0:3 with Sheffield: Chelsea must fight for the top 4. I've learned a lot
Simone Inzaghi: Scudetto for Lazio-a place in the Champions League. Talk of winning Serie A was exaggerated
Player the Premier League has admitted that he is gay anonymously. The letter was sent to the newspaper by the Foundation named after a football player who committed suicide after coming out
Messi has given 20 assists in La Liga. This is the best result of the tournament in 11 years