logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Osuđeni na doživotnu kaznu: Monstrumi godinama zlostavljali 12 svoje djece

Bračni par iz Kalifornije, koji je priznao krivicu za višegodišnje zlostavljanje 12 svoje djece, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. David i Louise Turpin osuđeni su tokom potresnog suđenja na kojem su neka od njihove djece prvi put govorila javno o zlostavljanju, javljaju agencije.

Oprost

Jedna od njihovih kćerki je kroz suze rekla da su joj “roditelji oduzeli čitav život, ali da će ga ona sada vratiti i uzeti u svoje ruke”, dok je jedan od sinova kazao da je roditeljima oprostio.

- Nema tih riječi kojima mogu da opišem šta sam proživljavao dok sam odrastao. Još uvijek imam noćne more zbog stvari koje su se događale. Ali to je prošlost, a mi živimo sada. Ja volim svoje roditelje i oprostio sam im, naveo je on.

Presuda je donesena godinu nakon što je 17-godišnja kćerka Turpinovih uspjela da iskoči kroz prozor njihove kuće i pozove policiju. Ona je prijavila da su neki od njenih sestara i braće bili vezani lancima za krevete i izgladnjivani.

Tokom izricanja kazne supružnici Turpin su plakali i brisali suze. Louise Turpin se izvinjavala svojoj djeci, govoreći da joj je žao zbog svega. David Turpin je sastavio pismo za svoju djecu koje je pročitao njegov advokat.

- Nikada mi nije bila namjera da povrijedim svoju djecu. Želim im sve najbolje u budućem životu, napisao je on u pismu.

Tužioci su na saslušanju, između ostalog, otkrili da su djeca dobijala jedan obrok dnevno i da im je bilo dopušteno tuširanje jednom godišnje.

Izleti i putovanja

Turpinovi su nekad pekli kolače, ali nisu svojoj gladnoj djeci dopuštali da ih jedu. Kupovali su igračke, ali djeci nisu dozvolili da se s njima igraju. Djeca su većinu vremena provodila u kući. Komšije su znale da su Turpinovi imali puno djece, ali nisu bili sigurni koliko, jer su rijetko izlazili napolje. Ipak, ponekad su svi zajedno išli na izlet, poput putovanja u Las Vegas, gdje su Turpinovi odlučili da obnove bračne zavjete. Sestra Louise Turpin, Teresa Robinet, u intervjuu za NBC je izjavila da je porodica Turpinovih spolja djelovala kao da vodi savršen život.

Themes
ICO