Bosnia and Herzegovina

PIŠI PROPALO: Potop turizma i ugostitelja u Hrvatskoj, vrijednost računa u debelom minusu, ali ni to nije najgore od svega…

Treća septembarska sedmica je sa 2,45 milijardi kuna fiskaliziranog prometa u trgovini u odnosu na usporedivi lanjski bio slabiji za 8 posto ili 230 miliona.

Po računima koje su za prodane proizvode i usluge izdali svi obveznici fiskalizacije u Hrvatskoj prošle je sedmice evidentirano nešto više od 3,5 milijarde kuna prometa ili 18 posto manje nego u usporedivoj sedmici prošle godine, piše Poslovni.hr.

Toliko postotno smanjenje bilježi se i za cijelo razdoblje od izbijanja pandemije koronavirusa; u tih nepunih sedam mjeseci vrijednost računa premašila je 100 milijardi kuna ili gotovo 23 milijarde manje nego istom lanjskom razdoblju.

Od ukupnog smanjenja desetak milijardi kuna odnosi se na ugostiteljsko-turističke djelatnosti (pad od 47%), a 7,8 milijardi kuna pada u tih sedam mjeseci otpada na trgovinu što u odnosu na vrijednost izdanih računa znači pad od 10 posto (70,3 prema 78,1 mlrd.). Treća septembarska sedmica je s 2,45 milijardi kuna fiskaliziranog prometa u trgovini u odnosu na usporedivi lanjski bio slabiji za 8 posto ili 230 miliona.

Istodobno, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane kroz sistem je evidentiran gotovo upola (-48%) manji sedmični iznos izdanih računa u odnosu na usporedivi lanjski.

Vezane vijesti

Football news:

Adama Traore: I don't think speed is related to skin color
Riyad Marez: If I went to Marseille, they decided that I was not good enough
Defoe scored the 300th goal of his club career. It's been 20 years since his first ball
Gattuso on 2:1 with Benevento: Napoli played too predictable before the break
Adama Traore turned down NFL scouts as a child to become a football player
Zlatan called Khabib the best fighter regardless of weight
Lizarazu about Griezmann: He no longer knows how to play in a Barca shirt