Bosnia and Herzegovina

Pogledajte kako danas izgledaju sedmorke čiji roditelji prije 20 godina nisu htjeli poslušati doktore

Doktori su bili sigurni da se u slučaju Bobbi McCaughey neće dogoditi nikakvo čudo. Smatrali su da je prerizično rađati sedmorke i da su, kako su tada rekli, šanse veće da će je pogoditi meteor nego da će imati zdrave sedmorke i preživjeti porođaj.

To 27-godišnjem tati Kennyju i 29-godišnjoj Bobbi naravno nije zvučalo dobro. U tom trenutku su već imali jedno dijete, kći Mikaylu, no htjeli su još jedno dijete. Nisu očekivali da će ih dobiti puno puno više. Kenny nije mogao vjerovati kad je od žene čuo da su joj na ultrazvuku našli 7 beba. Od tog trenutka sve se promijenilo.

Ni doktori nisu znali kako da reagiraju na ovako nešto. Tada je ovaj slučaj bio još uvijek nešto neviđeno i novo. Trudnici su savjetovali pobaci bar jedan fetus kako bi ostali imali veće šanse za preživljavanje. Bobbi je bila protiv toga, odlučila je zadržati svu svoju buduću djecu. Bila je to dobra odluka.

21. studenog 1997. Bobbi je rodila sedmorke i osjećala se iznenađujuće dobro nakon što se riješila ogromnog trbuha. U porođaju je sudjelovalo čak 40 stručnjaka. Bebe su rođene 9 tjedana prije redovnog termina, no sve su preživjele: 4 dječaka i 3 curice. Bobbi je imala carski rez, a djeca su u bolnici ostala još 2 mjeseca.

Nije bilo lako imati toliko djece. Svaki dan su trebali 42 bočice i 52 pelene. Dvoje djece rođeno je s cerebralnom paralizom, no u međuvremenu su imali operacije i mogu hodati bez pomoći.

Obitelji su u prvih nekoliko godina pomagali brojni volonteri, a kasnije je život postao bar malo jednostavniji za mamu Bobbi. Djevojčice su joj počele pomagati u kuhinji, a i sinovi su pomagali u nekim drugim poslovima. Djeca nisu bila razmažena, nego su navikli na obveze. Takav odgoj im je vjerojatno pomogao da završe i školu.

Kenny i Bobbi preselili su se kasnije u manji stan, a kuću sa 7 soba dali su organizaciji koja brine o mladim mamama.

Football news:

Ex-agent Benzema: Karim can return to Lyon. I know that's what he wants
Arsenal are in talks with 21-year-old former nice defender Sarre
Setien on if Barcelona don't win La Liga: I bear a share of responsibility, but not all of it
Joan Laporta: if I were Xavi, I would never go to Barca under this management
Bayern, Atletico and Everton are Interested in Zaa
Joan Laporta: Messi is the best in history. We must create appropriate conditions for it
Mourinho on Bergwein in reserve: Klopp, Pep and Lampard you ask such questions