Bosnia and Herzegovina

Policija kontrolisala 1.222 pješaka u RS, samo 15 nije kažnjeno

BANJALUKA - Od kontrolisana 1.222 pješaka, za 1.207 utvrđeno je da su počinili prekršaje, za koje su im izdati prekršajni nalozi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

MUP je akciju "Odnos vozač - pješak i kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova" u periodu od 20. do 24.novembra.

Kako je saopšteno, MUP RS je akciju sproveo u cilju sprečavanja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica i održavanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja.

Policija je u okviru akcije kontrolisala i 12.986 vozača, a ispitivanje prisustva alkohola u organizmu izvršeno je kod 10.158 vozača, dok je sedam vozača je odbilo da se podvrgne ispitivanju. Od broja ispitanih, prisustvo alkohola utvrđeno je kod 630 vozača, precizirali sui z MUP-a.

"Količina alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg utvrđena je kod 74 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 81 vozač lišen je slobode (74 zbog količine alkohola u organizmu preko 1,50 g/kg i sedam koji su odbili da se podvrgnu alkotestiranju)", stoji u saopštenju.

Od 23 vozača koji su podvrgnuti ispitvanju na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekove, koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, kod tri je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, a 13 vozača je odbilo da se podvrgne testiranju, kažu iz Ministarstva.

"U prvih deset mjeseci periodu januar - oktobar 2020. godine dogodile su se 7.403 saobraćajne nezgode, što je manje za 11,3% u odnosu na isti period 2019. godine. U saobraćajnim nezgodama poginulo je 85 lica (za 16 lica manje u odnosu na uporedni period), teže su povrijeđena 384 lica (manje za 23,7%), dok je lakše povrijeđeno 1.880 lica (manje za 6,9%)", podaci su MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike u saobraćaju, bez obzira na to da li se radi o vozačima automobila, motocikla, bicikla, pješacima ili drugima, da poštuju saobraćajne propise i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, te da svojim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području Srpske.

Football news:

Villa defender Mings on Man City's 1st goal: I've never heard of such a rule. Nonsense
Pogba on 2:1 with Fulham: I will always be happy with victories and exits on the field
Some Real Madrid players said that Zidane has not spoken to them for 2-3 months. Marca journalist after the relegation of Madrid from the Cup
Perez visited the Juve base and spoke with Ronaldo (Marca)
Lampard will be sacked if Chelsea's results don't get better soon. Allegri and Tuchel are Interested (Sky Sports)
Cristiano Ronaldo: I am very happy with my fourth title in Italy. This is the Juventus we love! 🏆
Zidane has no intention of resigning, Real Madrid will make a decision after the season (Marca)