Bosnia and Herzegovina

Policijska uprava Doboj dobija jedan presretač

DOBOJ - Policijska uprava Doboj dobiće na trajno korištenje presretač, koji evidentira saobraćajne prekršaje, rekao je načelnik ove uprave Slobodan Radinković.

On je naveo da se na službenom vozilu trenutno postavlja i testira oprema, koja omogućuje policajcima da ne moraju da zaustave počinioce prekršaja, ako je riječ o vozilu sa tablicama BiH, već će im prekršajni nalog naknadno biti dostavljen.

Kada je riječ o vozilu sa inostranim tablicama, kaže Radinković, ono će biti zaustavljeno i izdat prekršajni nalog, a ukoliko to nije moguće, biće evidentirano u Stars aplikaciji, a kazna će biti uručena nakon što se ponovo pojavi na području neke od policijskih uprava u RS.

"Presretači evidentiraju prekršaje kako vozila ispred sebe, tako i vozila koja dolaze iz suprotnog smjera", rekao je Radinković novinarima.

Službenik Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Srđan Jović, koji upravalja vozilom presretač, kaže da su počinioci prekršaja pretežno mladi vozači dobi od 20 do 30 godina, i da su većina muškarci.

"Svi zaustavljeni vozači prihvataju odgovornost za prekršaj, jer im se trenutno predočava fotografija vozila i vozača sa brzinom i vremenom", naveo je Jović.

On kaže da je juče na području Botajice i Miloševca, gdje je propisana brzina kretanja 80 kilometara na čas, evidentirao dva prekršaja sa brzinom kretanja vozila od 128, odnosno 115 kilometara na čas.

Football news:

Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row
Inter midfielder vesino is In talks with Napoli. He was offered to Zenit