Bosnia and Herzegovina

POSLJEDNJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Joe Biden vodi ispred svog protukandidata Donalda Trumpa

Najizgledniji demokratski kandidat na američkim predsjedničkim izborima Joe Biden vodi ispred svog protukandidata, predsjednika Donalda Trumpa, ali Bidenovi pristaše pokazuju manje entuzijazma za svog kandidata od Trumpovih.

Najnovije istraživanje javnog mišljenja mreže ABC i Washington Posta, čije rezultate u nedjelju prenosi agencija dpa, pokazuje da je Biden ispred Trumpa s 49 naprema 47 posto, prenosi Hina.

Trump je međutim značajno smanjio razliku od istraživanja u februaru, kada je bivši potpredsjednik vodio s 52 posto naprema 45 posto.

Anketa je pokazala da Trumpovi pristaše pokazuju više entuzijazma nego Bidenovi.

Među demokratskim Bidenovim pristašama njih samo 24 posto pokazuje elan i strast za svog kandidata.

Kada se radi o privredi, 57 posto ispitanika podupire Trumpov način vođenja, a aktuelni predsjednik vodi pred Bidenom kada se radi o pitanju ko bi bolje upravljao ekonomijom.

Trump i Biden izjednačeni su pri odgovorima na pitanje ko bi bolje upravljao krizom s koronavirusom, ali Biden je bolji oko ukupnog upravljanja zdravstvom.

Anketa je provedena prošle sedmice i ona također pokazuje da Biden i dalje vodi ispred svog demokratskog protukandidata Bernieja Sandersa, u trenutku kada su predizbori uvelike poremećeni korona krizom.

Nije jasno je li entuzijazam pristaša ključan za uspjeh kandidata na izborima, ali u prošlosti kandidati kojima je nedostajala strast njihovog biračkog tijela nisu uspjeli pobijediti.

Vezane vijesti

Football news:

Lionel Messi: the news about the postponement of the America's Cup has hurt A lot. It would be a big event for me
Artur informed Barca and Juve that he would not move anywhere
The Senate rejected the proposal on the restart of Ligue 1. Now it can be achieved only through the court
The clubs of the Premier League unanimously supported the resumption of contact training
Lionel Messi: someone will say that character is 40, 50 or even 60% of football. This was taken more seriously
Borussia bosses have been in contact with Niko Kovac in recent months
The President of Lyon is desperately fighting for the restart of the season. Calls the League 1 bosses idiots, sent a letter to the government