logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Predsjednica parlamenta se prisjetila školskih dana

​DOBOJ - Više od decenije nakon što je završila Medicinsku školu, predsjednica Skupštine grada Doboj Sanja Vulić je sa đacima ove škole, članovima Sekcije prve pomoći evocirala uspomene na bezbrižne dane, kada je kao lider Savjeta učenika započela svoju karijeru koju je nedavno krunisala izborom na jednu od funkcija.

"Istina, ja sam završila Medicinsku školu i sada sam njima na zvaničnom sastanku rekla, kada bih se ponovo stotinu puta rodila, ponovo bih stotinu puta upisala Medicinsku školu. Nisam bila član Sekcije prve pomoći, ali sam bila svih ostalih, što i vi znate, još iz tog perioda se družimo i sarađujemo", izjavila je Vulićeva.

Milena Jović, direktorka Medicinske škole, kaže da se Vulićeve dobro sjeća kao srednjoškolke, tada joj je predavala hemiju, a na naše pitanje kakav uspjeh je postizala iz tog predmeta, diplomatski je odgovorila:

"Dobar, dobar. Uvijek je bila nasmijana, nije se nikada raspravljala, uvijek je bila pozitivna energija. Sjećam se tog razreda. Djeca znaju biti ljuta, nešto nervozna, pa se žale na ocjenu. Nikada to nije bilo u Sanjinom razredu, uvijek je bila pozitivna atmosfera", prisjetila se Jovićeva.

Ona je predvodila brojnu ekipu Sekcije prve pomoći koja je početkom juna osvojila prvo mjesto na republičkom takmičenju u Palama, a pred državno nadmetanje su ih ugostili u Gradskoj upravi.

Članovi Sekcije prve pomoći su kazali da su ponosni što su prelazni pehar nakon decenije vratili u Doboj, te naglasili da su u jakoj konkurenciji, koju je činilo 17 ekipa omladine i podmlatka, ostvarili najbolji rezultat.

"Takmičenje se sastoji od određenih poligona, svaki poligon se sastoji od nekoliko povreda, postoji realističan prikaz određenih povreda i stanja, i mi zbrinjavamo te povrede. Od sedmog- osmog razreda već se takmičim, dakle to je već nekih pet godina", pojasnila je Tijana Starčević, članica ove sekcije.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO