Bosnia and Herzegovina

Preminuo stariji muškarac u Goraždu, tri štićenika izmještena na Podhrastove

Muškarac starosti 81 godinu preminuo je tokom noći u Domu za stare i iznemogle osobe u Goraždu. Prema riječima direktora, Anesa Begovića, radi se o osobi narušenog zdravlja sa hroničnim oboljenjima.  

Dom za stare i iznemogle osobe trenutno je najveće žarište koronavirusa u BPK Goražde, a s obzirom na to da ova ustanova brine o starijima i bolesnima, u njoj je i najteža situacija. Kod jednog broja inficiranih štićenika došlo je do pogoršanja zdravstvenog stanja.

- Zbog upala pluća, troje štićenika u međuvremenu smo morali izmjestiti u izolatorij u Podhrastovima. Došli su nam timovi iz Kantonalne bolnice, koji dežuraju navečer, a preko dana su tu timovi Doma zdravlja. Pozitivni pacijenti su u glavnoj zgradi, a negativni su izmješteni u apartmane, retestirani su i svi nalazi su ponovo negativni. Stigao je i RTG aparat, tako da će tehničari Kantonalne bolnice uraditi snimanja kod svih pozitivnih osoba. Imamo još tri osobe sa upalama i nižom saturacijom – kazao nam je Begović.

Do sada su u Domu za stare i iznemogle osobe preminula četiri od ukupno 42 štićenika.

Football news:

Maccabi entered the Champions League without 11 players due to covid. UEFA allows you to play if there are 13 players from the application
Ole Gunnar Solskjaer: De Gea saved us for years, Henderson did the same today. Lingard played well
The semed said goodbye to Barcelona: Thank you for the opportunity to realize the dream. Eternally grateful
Juve have leased Morata from Atletico for 10 million euros with the right to buy out for 45 million
Barcelona and Atletico have agreed a move for Suarez (Fabrizio Romano)
At the 1950 world Cup, Amateurs from the United States beat England. The coach of the Americans compared their players to sheep, and the author of the winning goal went missing
Dan Henderson made his debut for Manchester United at the age of 23. He made 141 appearances on loan