Bosnia and Herzegovina

PRESUDIO JOJ NOŽEM: Ubio sestru zbog imovine

Mještani sumnjaju da se ubistvo dogodilo zbog neriješenih imovinskih pitanja. Kuća u Smoljancu u vlasništvu je ubijene.

"Ubio sam sestru, ubio sam je", kazao je Ivan H. (70) komšijama u mjestu Smoljanac kraj Plitvica, prenosi 24sata.hr.

Bio je sav od krvi i djelovao je rastrojeno.

Iako je policija ubrzo stigla na mjesto događaja, nesretnoj ženi (71) nisu mogli pomoći. Usljed zadobivenih povreda je preminula.

"Našli su je kako leži tamo kraj auta. Pričaju da je sve krenulo u kući, da je još unutra na nju nasrnuo nožem i da je od njega pobjegla. Valjda je htjela bježati prema autu, ali stigao ju je i tu joj presudio", kazale su komšije.

Iz PU ličko-senjske kratko su kazali da je u mjestu Smoljanac ubijena žena te da je počinitelj uhapšen i nalazi se u njihovim prostorijama. Županijsko tužilaštvo u Karlovcu saopštilo je da je riječ o članovima porodice, o bratu i sestri.

Oko čega su se posvađali i šta je prethodilo krvavom ubistvu

Mještani sumnjaju da se ubistvo dogodilo zbog neriješenih imovinskih pitanja. Kuća u Smoljancu u vlasništvu je ubijene.

"On je stanovao u prizemlju, dok su na spratu imali apartman koji su iznajmljivali turistima. Ona nije ovdje stanovala, nego živi u Beču u Austriji, gdje je provela gotovo cijeli radni vijek kao njegovateljica starih i nemoćnih. I on je jedno vrijeme radio u inostranstvu. Nije se nikad ženio niti je imao djece, dok je ona imala sina, koji je trenutno sa porodicom u drugome mjestu", ispričali su za 24sata.hr.

Kuću u zelenoj oazi u blizini Plitvičkih jezera porodica je sagradila još u vrijeme bivše Jugoslavije. Mještani ih poznaju godinama i kažu da s Ivanom nikad ranije nije bilo problema.

Vezane vijesti

Football news:

Alexey Sorokin on Russia's desire to host the Champions League playoffs: We would have done everything in the best possible way, but I don't know anything
Yuran can leave Khimki, Kalinichenko and Filimonov-enter the coaching staff, Zinin-become a sports Director
Manchester United denied that Lingard had discussed a move to Milan with Smalling and young
Bayern will not sell Alaba this summer, Tiago can leave for 60-80 million euros
Sky Sports will pay the Premier League clubs all the money for broadcasts in this and next seasons. The deduction of 170 million pounds was moved to the season-21/22
Havertz does not want to move to Bayern this summer. He chooses between Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Manchester United and Chelsea
Atalanta bought Pashalic from Chelsea for 15 million euros (Nikolo Skira)