Bosnia and Herzegovina

Radnici „Bontexa“ vraćaju se na posao

Nakon tri sedmice pauze zbog pojave koronavirusa među zaposlenima, na svojim radnim mjestima ponovno su radnici Modne industrije „Bontex“ iz Maglaja.

Prije povratka radnika na posao, pripadnici Oružanih snaga BiH izvršili su kompletnu dezinfekciju prostora koje koristi ova firma. Svojim radnim zadacima vratila se polovina od blizu 250 zaposlenih, a i ostali će se nakon oporavka uključivati u proces proizvodnje.

Jedan broj radnika kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo koronavirusa još je u zeničkom izolatoriju, a jedan broj je nakon liječenja u kućnoj izolaciji.

Prema riječima Senajida Husića, vlasnika firme, obaveze prema kupcima u Švicarskoj i Njemačkoj su velike, ali ohrabruje da su svi oni imali veliko razumijevanja za situaciju u kojoj se firma našla.

- Činjenica je da su i partneri i firma zbog svega pretrpjeli ekonomske i finansijske gubitke, ali vjerujem da ćemo prevazići i ove poteškoće. Ohrabruje da su naši radnici s radošću dočekali povratak na radna mjesta - rekao nam je Husić.

Inače, za dugogodišnjeg partnera, švicarsku firmu „Weder-Meier“, u „Bontexu“ proizvode modne bluze i košulje, ali i košulje za pripadnike švicarske vojske te košulje šivene po mjeri.

Football news:

Inter will extend their contracts with Handanovic and D'ambrosio until 2022
Pep Guardiola: I would have stayed at Manchester City and in League 2
Manchester United is ready to sell Alexis, Lingard, Smalling, Dalot, Jones and Rojo
Frank Lampard: I expect more from Chelsea, but now the result is most important
Atalanta does not lose 15 matches in a row – 13 wins and 2 draws
Lorient threw one newcomer off a plane and sent another under the water-all for the sake of presentations on social networks
Pasalic scored a hat-trick in the match against Brescia. Atalanta smashes the opponent 6:1