Bosnia and Herzegovina

Razgovori za pomoć najmlađima

BANJALUKA - Sa željom da organizuju razgovore na temu kako prevazići psihološke barijere i posljedice koje zbog pandemije virusa korona osjećaju djeca i kako im u tome najbolje pomoći Dječije pozorište RS došlo je na ideju da sprovede anketu kojom bi utvrdilo postoji li stvarna potreba i želja za tim.

Naime, oni su tokom vikenda kada je otvoren "Mali teatar pod zvijezdama" sproveli anketu na koju je trebalo da odgovore roditelji.

Od 47 anketnih listića, 42 su bila "za". Ovim je nedvosmisleno potvrđeno da je Dječije pozorište RS sa razlogom pokrenulo vlastitu inicijativu da pomogne i roditeljima i djeci u vremenu koje je teško i neizvjesno za svaku porodicu.

Kako bi se ova ideja i realizovala, Ljiljana Labović Marinković, direktorica Dječijeg pozorišta RS, razgovarala je sa psihologom Sašom Risojevićem, direktorom Udruženja "Nova generacija", koje vodi uslugu savjetodavne linije "Plavi telefon".

Dogovoreno je da ova organizacija bude nosilac projekta, te da stručnjaci iz ove oblasti osmisle način i oblik komunikacije kojom će ova ideja biti sprovedena u djelo.

"Razgovori bi bili organizovani neposredno poslije predstava, kada bismo svi zajedno, i djeca i roditelji, iznosili svoja iskustva, predlagali zajedničke inicijative i razgovarali o emocijama i doživljajima koje sasvim sigurno svako na svoj način nosi proteklih mjeseci", navela je Labović Marinkovićeva.

Football news:

Atletico are close to renting Torreira from Arsenal with a buy-out option. They believe that the Party will remain
Barcelona have bought a new Dani Alves. Meet Sergino Dest
Milan bought a striker Bodo-Glimt Gauge. Player scored them in the Europa League last week
Barcelona announced the transfer of desta. Compensation - 400 million euros
Inter want to rent Alonso from Chelsea
Adrian: Klopp is the captain of our ship. He is like a father to all Liverpool players
Bayern's super Cup experiment: flick used three different schemes and Kimmich as the ten. Not everything worked