Bosnia and Herzegovina

ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ POSLALI OŠTRU PORUKU PLENKOVIĆU: 'Dogovor Čovića i Dodika neće proći, ONI NEMAJU PUNO U GLAVI...' (VIDEO)

"Taj avanturizam i igranje sa nečim što smo krvavo stekli sa toliko žrtava rata, može da smisli samo neko ko nema mnogo u glavi", dodao je Šarović.

Iz PDP-a i SDS-a danas oštra reagovanja na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je sinoć, na onlajn sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, poručio da Hrvatska traži promjenu Dejtonskog sporazuma u BiH.

Taj zahtjev posebno je opasan, imajući u vidu da Plenković podržava HDZ BiH, sa kojima SNSD Milorada Dodika ima stratešku saradnju, poručuju predsjednici SDS-a i PDP-a.

"Svako ko prihvati tu inicijativu koja dolazi iz Hrvatske, radi protiv interesa Republike Srpske. Ne znam da li je to bio predmet razgovora u Zagrebu ili ne, ali revizija ne dolazi u obzir. To je igranje sa sudbinom Republike Srpske i narodom", rekao je danas za BN TV predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je dodao da je taj sporazum nešto što treba da čuvamo, te da ukoliko ga budemo primjenjivali on može da donese samo napredak.

"Taj avanturizam i igranje sa nečim što smo krvavo stekli sa toliko žrtava rata, može da smisli samo neko ko nema mnogo u glavi", dodao je Šarović.

Istog satava je i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Ne dolazi u obzir nikakvo revidiranje Dejtonskog sporazuma jer to može da bude samo na štetu Republike Srpske", rekao je Borenović.

Ono što zabrinjava, dodao je Borenović, jeste to što inicijativa dolazi od ljudi koji podržavaju HDZ BiH, sa kojim SNSD veoma dobro sarađuje.

"To samo pokazuje opravdanost naše sumnje u posebne sprege koje mogu biti jako, jako, štetne za interese Republike Srpske", naveo je Borenović.

Football news:

Neymar is out for three weeks due to injury. He will miss the match with Leipzig in the Champions League
Goretzka is the German GQ sportsman of the year. He is awarded for fighting racism and the pandemic
Bartomeu deleted his Twitter account after leaving Barca. He and his family received threats
Gennady Orlov about Khabib: Won-well done, but he's not the greatest
Forward Alaves Joselu: Barcelona is one of the best teams in the world. But they can be beaten
In England, they want 25% of coaches and 15% of managers to be from ethnic minorities. Only Southampton did not sign up
Zlatan okovide: the Virus challenged me and I won. But if you are not Zlatan, then do not risk it and think with your head