Bosnia and Herzegovina

SDA Sarajevo: Alijino ime ne treba biti predmet kampanje

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo, reagirao je „povodom zlonamjernog oglašavanja SDP-a BiH o postavljanju spomenika sa citatima prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića u sarajevskoj Gimnazijskoj ulici“.

Kako je rečeno, KO SDA se „oštro protivi SDP-ovom pokušaju degradiranja časnog lika i djela prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine“.

- Iako je SDP krenuo u preuranjenu kampanju za lokalne izbore usmjerenu protiv načelnika opštine Centar Nedžada Ajnadžića, KO SDA zahtjeva da se SDP suzdrži od vrijeđanja lika i djela prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića, a samim tim i osjećaja građana opštine centar, kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine - stoji u saopćenju.

Iako je SDP četvrta stranka po snazi u Kantonu Sarajevo, SDA, kako se navodi, neće dozvoliti da „časno ime i ostavština prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine bude predmet njihove predizborne kampanje i borbe za lokalne budžete“.

Football news:

Andrea Pirlo: Messi is still on top. With such players, we must hope that they do not have the best day
The figures of Robert Lewandowski, which frightens not only the locomotive
Who will be the top scorer in the Champions League?
La Liga President on the departure of Ronaldo and Neymar: it is better to leave because of taxes than because of anything else
Kane and Son gave each other 29 assists in the Premier League. Only Lampard and Drogba (36) did it more often
Veron about Messi: Playing in Barca gives him discomfort
Mitryushkin on the move to Fortuna: Germany is a country of goalkeepers. I can learn a lot here