logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

SNSD traži ministarsku poziciju u novoj Vladi HNK

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Gradskog odbora SNSD Mostar, održanoj 01.11.2019. godine, na jednoj od tačaka dnevnog reda raspravljalo se i o nedavnom imenovanju Nevenka Hercega za mandatara za sastav nove Vlade HNK.

Donesen je zaključak da se pozove mandatar i svi relevantni učesnici formiranja vlade da u proces formiranja vlade uključe predstavnike SNSD, kao stranke čija je lista dobila najviše glasova srpskog naroda na području HNK.

- Očekujemo da se ispoštuje pravilo legimititeta i autentičnog predstavljanja naroda, tako da SNSD predloži svog kandidata za ministra u Vladi HNK, navode iz SNSD-a.

Dodaju da izbor Vlade bez ministra iz reda srpskog naroda bio bi jednako neprihvatljiv kao izbor nelegitimnog predstavnika koji bi radio isključivo za interese stranke koja ga je predložila a ne naroda koji, navodno, predstavlja.

- Nadamo se da se praksa iz nekoliko prethodnih izbornih ciklusa neće nastaviti i ovoga puta. Smatramo da nije prihvatljivo da jedan narod bira drugome predstavnike, te da se tako produbljuje jaz i nepovjerenje među narodima što ne odgovara nikome. Jedino će izbor ministra predloženog od strane SNSD osigurati legitimno predstavljanje srpskog naroda u HNK.

(Vijesti.ba)

Themes
ICO