logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Studentski zbor hitno traži 20 doza krvi za pacijenta, u SKB Mostar nisu upoznati s tim slučajem

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru jutros je objavio informaciju u kojoj se traži prikupljanje većeg broja doza krvi za jednu osobu koja je već duže vrijeme hospitalizirana u SKB Mostar. Ono što je pomalo neobično u toj informaciji je podatak kako je potrebno najmanje 20 doza i kako je obitelj pacijenta spremna platiti onima koji su voljni pomoći.

- Potreban je što veći broj darovatelja krvi (minimalno 20 doza) za jednu mladu osobu koja se već jako dugo nalazi u mostarskoj bolnici. Molimo sve Vas, ukoliko ste u mogućnosti, da pomognete obitelji i odazovete se na akciju javljanjem na broj 063 083 744. Obitelj je voljna i platiti bilo kome tko želi pomoći – stoji u objavi na Facebooku.


 


Ero.tel je ovim povodom kontaktirao Transfuziološki centar SKB Mostar, gdje je voditeljica dr. Jadranka Knežević rekla kako oni nemaju informaciju o ovome slučaju, te kako ovo nije način rješavanja spomenutog problema.

- Svaki bolesnik koji treba dozu krvi za nas je teški bolesnik i činimo sve kako bi osigurali potrebne doze krvi. Nikada se nije dogodilo da nismo bili u mogućnosti osigurati potrebne doze krvi našim pacijentima i nikada se to nije plaćalo. Spominjanje novca nije rješenje. Potrebno je okupiti obitelj i prijatelje koji su spremni pomoći, dodatno alarmirati javnost kako bi se potrebne doze prikupile. Ne znamo o kojem pacijentu se radi i nismo dobili nikakav sličan upit. Ako je već situacija toliko hitna, trebali su se prvo nama javiti i mi bi učinili sve da se problem riješi. Bez ikakvih novčanih naknada – rekla je dr. Knežević za Ero.tel, te dodala kako će stupiti u kontakt sa Studentskim zborom kako bi doznala o čemu se radi.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO