logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

SUDIONICI PROTESTA PISALI VUČIĆU A ON IM ODGOVORIO: 'Pismo je toliko glupo da nemam reči'!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pismo koje su mu uputili organizatori protesta "Jedan od pet miliona", u kome traže da iznese građanima plan za Kosovo - "glupo".

"Toliko je glupo da nemam reči", rekao je Vučić, navodeći da ne može da gubi vrijeme i odgovara opozicionim liderima Draganu Đilasu, Vuku Jeremiću i Bošku Obradoviću.

On je kazao da mu predavanje o Kosovu drže oni koji su ga predali, uspostavili prelaz između Srba na Jarinju i Brnjaku, donijeli presudu pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srba, a u korist Albanije i doveli do nezavisnosti, prenosi Beta.

"Ne umem da odgovorim, samo sam pogledao i rekao - idi radi svoj posao i spremaj ove važne mere protiv kriminala, ne mogu da gubim vreme na Jeremića, Đilasa, Obradovića i ostale stručnjake", rekao je Vučić.

Organizatori protesta ''Jedan od pet miliona'',  traže od Aleksandra Vučića da predstavi plan za Kosovo ukoliko ga, kako navode, uopšte ima.

Oni predsedniku Srbije zamjeraju to što je izjavio da za plan za Kosovo znaju i u Moskvi, i u Vašingtonu, i u Briselu, ali da Srbi nisu spremni da ga čuju, i poručuju: "Mi smo adresa. Ne Brisel. Ne Vašington. Ne Moskva. Ne Priština".

Istovremeno, optužuju Vučića da je dogovorio i nametnuo Briselski sporazum i da je zahvaljujući njegovoj politici država Srbija povučena sa Kosova, te navode da Kosovo nije samo njegovo. 

"Ono je naše. Stvar je svih nas", navode i pitaju gdje je plan, sa kim pregovara i podsjećaju da je položio zakletvu da će štititi Ustav i Kosovo kao dio Srbije, a da sada govori o razgraničenju.

(S.B./Agencije)

Themes
ICO