Bosnia and Herzegovina

Suočavanje Miočića i Cormiera: Pobjednik ovoga meča će biti najveći teškaš svih vremena

Stipe Miočić i Daniel Cormier odradili su konferenciju za novinare uoči njihove trilogije na UFC-u 252 u Las Vegasu. Obojica su stala pred novinare i strpljivo odgovarala na pitanja 50-ak minuta.

Kao i do sada, nije bilo zle krvi među dvojicom najvećih teškaša u povijesti UFC-a. Obojica su pokazala veliki respekt jedan prema drugome, a najzanimljvije pitanje vezano za Miočića bilo je o mirovini koja se spominjala posljednjih dana i tjedana.

"Razmišljam o mirovini nakon svakog meča. Još od svoga prvog meča na UFC-u 136 razmišljam o mirovini. Ali volim ovo. U trenutku kada mi ovo prestane biti zabavno i postane kao posao, gotovo je", rekao je Miočić ali i nadodao;

"Trenutačno sam dobro. Sretan sam. Imao sam sjajne pripreme, najbolje što sam mogao, pogotovo s obzirom na okolnosti zbog koronavirusa. No sad se osjećam jako dobro. Vidjet ćemo koliko još mogu ići. Nisam siguran da ću ići do 40 poput DC-ja, ali još malo hoću", kazao je Miočić.

S obzirom na to da je odbacio mogućnost odlaska u mirovinu, novinara je zanimalo i što slijedi nakon subote i trilogije protiv Cormiera.

"Ima mnogo boraca. Ngannou izgleda sjajno, Curtis Blaydes. Ne znam. Napravit ću ono što UFC želi. Ja sam borac, nisam onaj koji dogovara mečeve. Moj fokus je ova subota, to je sve što me zanima. Dolazi mnogo dobrih boraca. Sjajno je vidjeti da divizija postaje sve jača. No subota je moj glavni cilj", zaključio je Stipe Miočić na presici.

Daniel Cormier voli sam sebe podizati u nebesa, pa je takav bio i jedan njegov odgovor nakon pitanja hoće li u slučaju pobjede to biti najveći odlazak u povijesti MMA-a.

"U MMA-u definitivno. Ali mislim da me svrstava i u sami vrh najvećih sportaša svih vremena poput Michaela Jordana i Peytona Manninga. Jordan je slavio s Bullsima, ali se vratio. Ja se neću vratiti. Kada pobijedim u subotu, to će biti način na koji ću se oprostiti od sporta", kazao je DC. 

Na presici je bio i predsjednik UFC-a Dana White, koji je svima jasno dao do znanja što misli:

"Pobjednik ovog dvoboja najveći je teškaš svih vremena. Kraj rasprave."


Football news:

Valery Karpin: Rostov, having scored a goal, got hooked psychologically, stopped pressing. In the End, there were no forces
Glebov received a red card for a foul on a Maccabi player in midfield. Var on match no
Aaron Ramsay: Under Pirlo, Juve players have more fun
Aubameyang on the decision to stay at Arsenal: Arteta is a key factor. He said: You can create a legacy here
You will get high from Rostov's goal as from your favorite song. Shomurodov from the fly in touch closed a crazy pass Normann 40 meters
Valery Karpin: Maccabi is a playing, pressing team. It is very dangerous to let her do everything
Barcelona will make one last attempt to sign Lautaro