logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Supruga Žarka Lauševića osvojila je Holivud: Sarađivala je sa Dikaprijem, a bila je dio tima najpoznatije serije

Glumac Žarko Laušević posljednjih 20 godina živi u SAD, a nakon što je konačno dobio pasoš Srbije, povremeno boravi u Beogradu gdje je radio na snimanju nekoliko serija. Iako o svojoj porodici govori veoma rijetko, Laušević veliku podršku dobija od svoje supruge Anite koja je inače profesionalni šminker. Mediji u Regionu bili su iznenađeni kada je Anita tokom protekle godine nagrađena za svoj dugogodišnji filmski rad. Ona je naime, bila dio tima koji je nekoliko godina radio na snimanju serije “Sex and City”. Supruga poznatog glumca dospjela je u tim profesionalnih filmskih šminkera radeći u nekoliko filmskih kompanija.

-Ovo je ostvarenje sna. Nisam mogla ni da zamislim, kada sam se 1997. preselila u New York da ću stajati ovdje- izjavila je Anita tokom uručenja nagrade.

Tokom svoje bogate karijere, Anita je radila sa najpoznatijim imenima Hollywooda, a njen prvi veći angažman bio je 2004. godine kada je bila dio tima tokom snimanja filma “Spiderman 2”. Sarađivala je sa brojnim imenima iz svijeta filma poput Leonarda DiCapria i Kate Winslet. Dobila je velike pohvale za svoj rad, a posebno se istakla sjajnim frizuram glavnih likova u serijama “Hronike Times Square”, “Privatni doktor” i “Instikt”.

Anita je inače druga žena Žarka Lauševića. Sa prvom suprugom Majom, proveo je u braku 16 godina.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO