logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Supružnici umrli isti dan nakon 71 godine braka

Herbert i Merilin vjenčali su se četrdesetih godina, a većinu života proveli su sa svojih šestoro djece u Džordžiji u SAD-u, prenosi “Klix“.

Kako je ispričala njihova porodica, 94-godišnji Herbert umro je prvi oko dva sata poslije ponoći, a njegova udovica, 88-godišnja Merilin preminula je 12 sati kasnije.

Njihova ljubavna priča započela je u kafiću u Vejnsborou u Virdžiniji. Merilin je tada sa 16 godina radila kao konobarica, a Herbert je bio 22-godišnjak koji nije mogao da skine pogled sa nje.

“Stalno sam je gledao kako ulazi i izlazi iz kafića. Nisam skidao pogled sa nje. Dugo mi je trebalo da skupim hrabrosti i pitam je hoće li nekada izaći sa mnom”, ispričao je Herbert prošle godine povodom njihove 70. godišnjice braka.

Prvi put su, ispričali su, izašli u kino, a godinu poslije već su se vjenčali.

“Uvijek je bio smiren, strpljiv i pun ljubavi”, kazala je Merilin.

Par je živio šest godina u Njemačkoj dok je Herbert služio vojsci, a potom su često mijenjali adrese tokom njegove 20-godišnje službe, navodi se u smrtovnici.

Merilin je bila vođa izviđača, vlasnica cvjećare i veliki ljubitelj životinja. Njena djeca opisala su je kao izuzetno posvećenu majku koja im je pružala sve od sebe kada je otac bio odsutan i po nekoliko mjeseci.

Sa druge strane, Herbert je uživao u pecanju, stolarstvu i radu na farmi.

Njih dvoje iza sebe ostavili su šestoro djece, 16 unučadi, 25 praunučadi i troje prapraunučadi.


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO