logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Svečanim otvaranjem Božićnog sajma počela manifestacija „Božić u Busovači 2019.“

Ispred župne crkve sv. Ante Padovanskog u Busovači, svečano je otvoren Božićni sajam Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Busovača.

Na Sajmu je sudjelovalo oko dvadeset izlagača koji su predstavili svoje rukotvorine, božićne dekoracije, razne tradicionalne, domaće delicije i druge proizvode. Ove godine, osim izlagača iz Busovače, na sajmu su se predstavili i izlagači iz Novog Travnika, Guče Gore i Nove Bile.

Sajam je svečano otvorila predsjednica Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ i ministrica obrane BiH Marina Pendeš. "Drage Busovke i Busovljaci, drage kolegice iz Zajednice žena, čast mi je i zadovoljstvo biti danas s vama na početku ove naše priprave za Božić. Uz vjeru i nadu, te uz pomoć ovih dragih žena koje su pripremile ove ponude, vjerujem da ćemo na taj način pomoći onima kojima je naša pomoć uistinu potrebna i unijeti bar malo radosti u njihove domove", kazala je ministrica Pendeš.

Svečanost otvorenja Sajma upotpunili su tamburaši iz Fojnice predvođeni gvardijanom fra Mirkom Majdandžićem, mažoretkinje HKD-a „Napredak“ Busovača i izvorna skupina „Sveti Anto Busovača“.

Božićni sajam otvoren je na prvi dan „Božića u Busovači 2019.“, projekta koji će bogatim kulturno – zabavnim programom pridonijeti stvaranju blagdanskog ozračja za vrijeme Adventa i priprave za Božić, blagdan radosti, mira i zajedništva.

Osim prodajnog, Božićni sajam Zajednice žena je i humanitarnog karaktera, i želja organizatora je da svi zajedno pomognemo onima u potrebi i uljepšamo im ove blagdanske dane.

U sklopu prvog dana manifestacije "Božić u Busovači 2019.", sinoć je kod adventskih kućica upriličena glazba uživo uz Taxi bend. 

Zahvaljujući sponzorima: poduzeću Palprom d.o.o. Busovača, vlasnik Dragan Blažević, i poduzećima Bioenergi d.o.o. Vitez PJ MHE Ivančica Busovača i Ukras d.o.o. Vitez, vlasnici Mario i Igor Šakić, posjetitelji su mogli uživati u besplatnom kuhanom vinu, čaju, fritulama, kobasicama i drugim delicijama.

Svojom nazočnošću na kulturno – zabavnim događajima koji su održani u sklopu prvog dana manifestacije, potporu ovom značajnom projektu dali su predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, izaslanica u Domu naroda PS BiH Zdenka Džambas, zastupnica u Zastupničkom domu PFBiH Ankica Kolar – Jurčević, zastupnice u Saboru ŽSB: Suzana Krišto, Antonija Miličević i Dajana Maros, predsjedatelj OV Busovača Josip Mravak, te mnogi drugi dužnosnici i članovi HDZ-a BiH.

Organizatori manifestacije zahvaljuju sponzorima i svim posjetiteljima na dolasku i potpori. „Nadamo se da ste uživali i da smo upotpunili blagdansko ozračje u našoj Busovači. Nastavljamo idući vikend uz bogat kulturno - zabavni program i ugodno druženje u blagdanskom raspoloženju!“, poručuju organizatori.

Themes
ICO