Bosnia and Herzegovina

TAJNA SIDRANOVIH FEFERONA: Drugi ih jedu, a ti se Avdo sa njima kupaj!

Iako je "zagazio" u 77.godinu života književnik i akademik Abdulah Sidran posljednjih je "pandemijskih" mjeseci aktivniji i "življi" nego ikada.

Početkom ljeta mu je u izdanju Dobre knjige objavljena nova knjiga  "A Nurija veli" u kojoj je sabrao svoje tekstove, pjesme, rasprave.. koje objavljuje na "Facebooku", što je praćeno njenim promocijama gdje je god to moglo, uglavnom u Sarajevu.

Akademik Sidran je i član najužeg rukovodstva Građanskog Saveza (GS), stranke koja posljednjih dana prolazi kroz teške turbulencije, smjenu rukovodstva, čemu se angažirano suprotstavio, piše „Slobodna Bosna“.

Potpisnik je i peticije javnih i kulturnih radnika Sarajeva koji su od vlasti tražili ozbiljnije i stručnije upravljanje pandemijom koronavirusa.

Kao što je poznato, Abdulah Sidran je u zadnjih dvadesetak godina bolovao od niza ozbiljnih i teških bolesti i sve ih je odreda pobijedio.

Ima li najveći živi bosanskohercegovački pjesnik neku svoju tajnu, recept, "mehlem" za dugovječnost?

Ako je suditi prema objavi njegove kćerke Amre Sidran na Twiteru- ima! Njegova su tajna FEFERONI! "TATA TVRDI DA KUPANJE SA FEFERONIMA ODAGNAVA ZLE SILE", napisala je na Twiteru Sidranova mlađa kćerka uz očevu fotografiju iz kupatila na kojoj je  "okićen"  vijencom ljutih feferona.

(SB)

Vezane vijesti

Football news:

Manchester City want to sign Benfica defender Diaz. The transfer is estimated at 55 million euros, the deal may include Otamendi
Morata took number 9 at Juventus. Under him played Higuain
Hazard and Asensio were not included in real's bid for the La Liga match with Betis
Barcelona are in talks with Manchester City to lease Zinchenko for a year (Gianluigi Longari)
Suarez passed a medical and signed a contract with Atletico
Alvaro Morata: Juventus are close to winning the Champions League every year. We hope this time we will succeed
Suarez - Messi: I will Always be grateful for what kind of person you are, because everyone knows what kind of player you are