Bosnia and Herzegovina

Tajsonov tim ne isključuje borbu za titulu svjetskog prvaka

Egzibicioni bokserski meč u kojem će snage odmjeriti Majk Tajson (Mike Tyson) i Roj Džons Junior (Roy Jones Jr.) na programu je 28. novembra.

Prema posljednjim informacijama, legendarni Tajson je pojačao intenzitet rada, dnevno trenira od šest od osam sati, a na taj način je podgrijao priče i špekulacije, da će se nakon egzibicije koja slijedi, Tajson pokušati boriti i za titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Ovu priču je realnosti još više približio trener Majka Tajsona, Rafael Kordeiro (Cordeiro), koji spada u grupu najvećih autoriteta u svijetu profesionalnog boksa.

- Mislim da Majk može mnogo, može se boriti i za titulu prvaka svijeta. Svi koji misle da je to nemoguće, griješe, u zabludi su. Gledam ga svaki dan, radim s njim i vidim kakav je. Mislim da najbolje tek dolazi. Spreman je i snažan, njegova tehnika borbe je specifična. Mislim da bi se mogao spremiti za Fjurija, Džošuu ili Vajldera - rekao je Kordeiro za “The Ring” i nastavio:

- Fjuri, Džošua u Vajlder za sada ne razmišljaju o Tajsonu kao potencijalnom rivalu. To im izgleda nerealno, ali mislim i vjerujem da bi uskoro mogli promijeniti stav. Naravno sve zavisi od Tajsona. Iskreno, ne vidim nijedan razlog zašto ne bi pokušao da stigne do šampionskog pojasa. Drugim riječima, nema šta izgubiti u eventualnom duelu, a može ispisati još jednu stranicu historije - rekao je Kordeiro.

Majk Tajson je najmlađi svjetski prvak u teškoj katregoriji, a posljednju borbu imao je prije 15 godina, kada je izgubio od Kevina Mekbrajda (McBride).

Sada je fokusiran na egzibicioni meč koji slijedi, a da li će nakon toga uslijediti borba za svjetsku titulu, ostaje da se vidi. 

Football news:

It is important not to impress, but to score. Another power from the Loco to the words of Nikolic after the match
Andre Villas-Boas: city spent a billion and the coach is a phenomenon. Marseille don't have money for Guardiola, so you have AVB and his tactics
Miranchuk remained in the reserve of Atalanta for the second match in a row
Jurgen Klopp: what is Happening now is like living in a marriage: there are good moments, there are bad ones
Zinedine Zidane: Earned a draw with Borussia Dortmund - and I even think that deserved more
🚑 At Liverpool it became even worse with the center of defense: Fabinho was injured, only Joe Gomez is healthy
Lokomotiv is in third place in group a of the Champions League after 2 rounds, Bayern is in the lead