Bosnia and Herzegovina

Trojici Srba robija u Švajcarskoj, povezuju ih s "Pink Panterom"

CIRIH - Trojica državljana Srbije, starosti između 39 i 44 godine osuđena su u Švajcarskoj na višegodišnje kazne zatvora.

Srbi, čiji identitet nije saopšten, i koji se povezuju sa grupom "Pink Panter", osuđeni su na pet, šest i sedam i po godina zatvora zbog planiranja pljačke i drugih krivičnih dijela, a sud u Cirihu donio je odluku i da, nakon izvršenja kazne, dvojici bude zabranjen ulazak u zemlje Šengen zone narednih 10 godina, a trećem osuđeniku 15 godina, prenose Večernje novosti.

Kako se navodi, budući da se radi o prvostepenoj presudi, osuđeni imaju pravo žalbe.

Trojica Srba se terete da su planirali spektakularnu pljačku juvelirnice u Luganu februara 2018. godine, a uhapšeni su neposredno prije nego što su planirali da upadnu u zlataru i iz nje odnesu nakit i satove vredne nekoliko stotina hiljada evra.

Njihov plan je osujećen pošto su policajci uspjeli prethodno da im uđu u trag i ozvuče jedno od vozila koje su koristili, te su tako čuli planove o pljački.

Srbi su negirali krivicu, a jedan od njih je rekao da je u Tićino došao kako bi kupio vozila koje bi kasnije preprodavao u Srbiji.

Football news:

Bayern and Alaba failed to agree a new contract for the third time
Atalanta and Ajax showed smart football: a lot of traps and subtle changes on the move
Vadim Evseev: I liked the locomotive for its boldness. Not afraid to play football, well done
Barcelona may sign PSV forward malen if the deal for Depay fails
Pickford hired bodyguards because of fan threats after van Dijk's injury
Studying Borussia Favre: she loves to own the ball, a key player in the attack-17-year-old Giovanni Reina
An unfortunate statement about joining an imaginary tournament. La Liga President on Bartomeu's words about the European Premier League