Bosnia and Herzegovina

TRUMP NA PREDIZBORNOM SKUPU IZJAVIO: 'Vučić i Hoti su se grlili u Washingtonu; Pitao sam ih, zašto to radite...' (VIDEO)

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstataciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

"Oni su se grlili, bila je to divna stvar da se vidi, spasili smo mnogo života", izjavio je američki predsjednik Donald Trump na predizbornom skupu u Midltaunu u Pensilvaniji osvrnuvši se i na sporazum između Beograda i Prištine, koji je ocijenio kao svoj i uspjeh SAD.

Donald Tramp o Srbiji i Kosovu, VIDEO: YouTube/The Hill

Tramp je poručio da je zbog tog sporazuma nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je poručio u obraćanju biračima riječ je o doprinosu u postizanju sporazuma između Beograda i Prištine i između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Izraela.

- Oni ubijaju jedni druge mnogo godina, jednostavno ubijaju jedni druge, ne slažu se. Pitao sam ih, zašto to radite - kazao je Trump.

Vučić i Hoti u VašingtonuVučić i Hoti u Vašingtonu

Dodao je da je riječ o neslaganju poput neslaganja između Palestinca i Izraela, uz konstataciju da su Beograd i Priština razlikuju po mnogo čemu, uključujući i religiju.

- Mi smo trgovali sa obje strane, tako da imamo izvjesne moći. Rekao sam im, slušajte, hajde da postignemo dogovor, hajde da postignemo ekonomsko primirje i opšte primirje - poručio je Tramp i sa biračima podijelio i svoj utisak o reakciji u njegovoj kancelariji nakon potpisivanja sporazuma između predstavnika Prištine i Beograda.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti, potpisali su u Vašingtonu, 4. septembra, sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa, uz posredništvo SAD. 

Football news:

Hans-Dieter flick: I Hope Alaba will sign a contract with Bayern. Our club is one of the best in the world
Diego Maradona: Messi gave Barca everything, brought them to the top. He was not treated the way he deserved
Federico Chiesa: I hope to leave my mark in Juve. We will achieve great results
The Coach Of Benfica: I don't want us to look like the current Barcelona, it has nothing
Guardiola on returning to Barca: I'm happy at Manchester City. I hope to stay here
Fabinho will not play with West ham due to injury
Ronald Koeman: Maradona was the best in his time. Now the best Messi