Bosnia and Herzegovina

Turska najavljuje nove mjere radi sprečavanja širenja korone

ISTANBUL - Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je danas nove mjere za suzbijanje širenja kovid-19, jer dnevni broj novozaraženih od korona virusa prelazi 1.000.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će njihove jedinice sprovoditi "jedan na jedan monitoring" ljudi od kojih se zahtijeva da budu u samoizolaciji, posebno u prvih sedam dana, prenio je AP.

Ministarstvo je upozorilo da neće prihvatiti bilo kakve povrede obaveza koje se odnose na nošenje maski i održavanje socijalne distance na okupljanjima poput vjenčanja ili obrezivanja.

Naveli su da će i okupljanja nakon sahrana biti ograničena.

Kako bi ohrabrili preduzimanje mjere predostrožnosti, preduzećima i prevoznim kompanijama koje ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve biće dodijeljen logotip "siguran prostor" nakon tri inspekcije, saopštilo je Ministarstvo.

Takođe je saopšteno da će pripadnici policije pomagati u traženju kontakata u urbanim i pojedinim ruralnim sredinama, dok će u drugim mjestima pomagati nastavnici i imami.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu napisao je na svom Tviter nalogu da će obimna inspekcija biti sprovedena sutra širom Turske.

Prema posljednjim podacima u Turskoj ima gotovo 235.000 slučajeva korona virusa i 5.765 preminulih.

Broj dnevnih slučajeva korona virusa pao je ispod 1.000 dnevno prije nego što je Turska početkom juna otvorila ekonomiju, posebno turizam, da bi sredinom tog mjeseca dnevni prosjek zaražneih bio 1.360.

Broj novozaraženih od kovid-19 potom je počeo da opada, da bi u protekle tri sedmice opet porastao iznad 1.000.

Football news:

Mostovoy about the departure of Rostov: Money debauchery plays a cruel joke. Maccabi knocked out the millionaires
Godin moved from Inter to Cagliari
Head Of Atletico: Bartomeu will be one of the great presidents of Barca. History will prove him right
Referee Taylor awarded a penalty to Bayern for Alaba's foul on Rakitic. Ocampos scored
Another night when we are not at ease: A sad picture of the fall of Rostov in European competitions
Valery Karpin: Rostov, having scored a goal, got hooked psychologically, stopped pressing. In the End, there were no forces
Glebov received a red card for a foul on a Maccabi player in midfield. Var on match no