Bosnia and Herzegovina

U modernizaciju putnog pravca Hranjen-Bare uloženo 300.000 KM

Iz budžeta Direkcije za ceste BPK-a u asfaltiranje dionice u dužini od 2,1 kilometar uloženo je oko 300.000 KM.

- Poznato je da ovaj putni pravac povezuje općinu Pale u FBiH sa Gradom Goražde, a to je jako frekventna putna komunikacija i bilo je potrebno da se izvrši modernizacija i stvore bolji uslovi za sve stanovnike koji svakodnevno koriste ovaj put. U skladu sa finansijskim mogućnostima posredstvom Direkcije za ceste će se nastaviti i modernizacija ostatka ovog regionalnog puta jer je to jako neophodno za sve stanovnike - istakla je premijerka Aida Obuća.

Firma "Okac“ iz Goražda radove je okončala prije predviđenog roka, a modernizacija ovog putnog pravca je od velikog značaja posebno za stanovnike Općine Pale u FBiH.

Načelnik Asim Zec podsjeća da je ova putna komunikacija bila magistralna, a potom regionalna, te da je povezivala Sarajevo i Goražde.

-U ovoj situaciji bitna nam je veza Prače sa Goraždem. Više godina radilo se u etapama asfaltiranje u skladu sa finansijskim sredstvima, međutim nije u potpunosti završen projekat jer je samo stavljen gazeći sloj a habajući sloj nikada nije urađen jer na ovoj dionici u dužini od 42 kilometra to je ogromna suma novca. Zbog potrebe prijevoza učenika prema Goraždu tražio sam da se ovaj put održava i da se na prostoru gdje je najkritičnije izvrši presvlačenje asfaltom jer odavde oko 30 djece ide u srednje škole u Goraždu, što je u dosadašnjim uslovima bio rizik i za djecu i za prijevoznike - istakao je Zec.

Dodao je da ostaje obaveza da se u narednim godinama obezbijede dodatna sredstva za modernizaiju kompletne dionice.

- U narednom periodu u sklopu ljetnog održavanja određene aktivnosti će se provoditi na ovom putnom pravcu, a u planu i programu Direkcije za ceste Ministarstva za privredu predložene su određene aktivnosti koje će se nastaviti na ovom regionalnom putu, kako bi bio adekvatan za nesmetano odvijanje saobraćaja - kazao je ministar za privredu BPK Mensad Arnaut.


(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Real Madrid defender Nacho is Interesting for Milan, Napoli and Roma
Dest will arrive in Barcelona today. Blaugrana has agreed a contract with him and will pay Ajax 20+5 million euros
Suarez leaving Barcelona for Atletico Madrid. Luiz was called by Simeone, their Union should be 🔥
Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League