Bosnia and Herzegovina

Uhapšen jer je galamio na bivšu ženu iako je imao zabranu uznemiravanja

BIJELJINA - M.K je uhapšen u Bijeljini jer je iako mu je izrečena mjera zabrane uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja galamio na bivšu suprugu.

Iz Policijske uprave Bijeljina je saopšteno da je M.K. lišen slobode zbog nepostupanja po zakonito izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica.

Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina su sinoć oko 23 časa prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadataka uočili su lice M.K. a provjerama je utvrđeno da je navedenom licu izrečena zaštitna mjera Zabrana uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja na osnovu rješenja Osnovnog suda u Bijeljini.

Lice M.K. je galamio obraćajući se bivšoj supruzi koja se nalazila u dvorištu, stoji u saopštenju u kojem je još navedeno:

“Od strane policijskih službenika navedenom licu je izdato zakonito naređenje da se udalji sa te adrese, što je isti i učinio, nakon čega se  vratio, te odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica zbog čega je i lišen slobode.”

Alkotestiranjem utvrđeno je da M.K. ima 2,67 gr/kg alkohola u organizmu, a o svemu je obavješten Centar za socijalni rad.

Lice je prekršajno sankcionisano zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno zbog počinjenog prekršaja Ometanje drržavnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Za sedam mjeseci 2020. godine evidentiran je 51 slučaj nasilja u porodici od čega je 40 krivičnih djela. Nadležnim tužilaštvima  podnesena su 63 izvještaja. Evidentirano je 119 žrtava nasilja u porodici od čega je 30 muškog  i 89 ženskog pola.

Po vrsti nasilja najčešće je evidentirano fizičko, pa onda i psihičko nasilje. Tokom proteklih sedam mjeseci evidentirane su 42  Lake tjelesne povrede koje su nastupile kao posledice nasilja u porodici.

Football news:

Koeman convinces BarSU to buy Depay. Barcelona manager Ronald Koeman still wants to see Lyon forward Memphis Depay in the team
Hasselbaink on Tiago Silva: He's still a little out of shape. Surprised to see him start
The 43-year-old captain of Montpellier plays 30+ matches every season. He doesn't drink alcohol and doesn't go to night clubs
Luis Suarez: I came to Atletico for trophies
Silva's mistake led to West Brom's goal. Tiago - Chelsea captain in his debut match in the Premier League
Kononov's daughter got sick. He decided to stay with his family in Moscow
Ronald Koeman: It's normal for Messi to be sad about a friend leaving. Leo is a model for everyone in training