Bosnia and Herzegovina

Uništila joj život zbog Facebooka: nakon ove priče dobro čete pripaziti koga primate u prijatelje

Tri sedmice nakon brutalnog napada zbog kojeg je Joani sprženo 93 posto kože lica, uhapšena je 35-godišnja Efi koju je žrtva površno poznavala.

Ipak, motiv napada je jedna od najnevjerovatnijih priča koje ćete čuti, koja treba da služi kao podsjetnik da vodimo računa o tome ko nam se nalazi među prijateljima na Facebooku.

Naime, grčka policija je zahvaljujući praćenju poziva i lokacije mobilnog telefona uspjela da dođe do toga da se 35-godišnja Efi nalazila na mjestu zločina, a prilikom pretresa njenog stana nađeni su sastojci od kojih je napravila kiselinu, ali i odjeća koju je nosila.

Policija je takođe došla i do podataka da je Efi prethodnih godinu dana pratila nesretnu Joanu, a sve zbog toga što ju je njen tadašnji dečko dodao na Facebook.

Bolesna ljubomora kao motiv

Sve je počelo kada je tadašnji dečko 35-godišnje Efi koja je izvršila napad, dodao Joanu na Facebooku još krajem 2018. godine.

Od tada je Efi činila sve da se kako-tako zbliži sa Joanom ne bi li saznala da li je njen dečko uznemirava.

Štaviše, Joana je uvijek billa voljna da joj odgovori.

Ovako je sveukupno izgledalo njihovo dopisivanje:

Efi: Draga je l’ sve ok? Je l’ te nije ponovo smarao?

Jovana: Pa, jeste. Već sljedećeg jutra… Poželio mi je dobro jutro, tako nešto. Ne znam kakva je vaša veza, ali bih ti savjetovala da se skloniš od njega. Čovjek živi na Facebooku. Mislim da nije vrijedan da se baviš njime. Svakako ja mu na to ništa nisam odgovorila.

Efi: Je l’ mogu da te pozovem? Nemam tvoj telefon. Kako se završio vaš razgovor?

Joana: Rekao mi je da uživam, uzvratila sam “takođe”.

Ubrzo ju je ponovo kontaktirala.

Efi: Dobro veče, kako si?

Joana: Draga moja, super, ti? Nadam se da je sve ok sa onim tvojim likom.

Efi: I ja sam dobro. Je l’ ti je pisao ponovo?

Joana: Ne, pa rekla bih ti da jeste.

Efi: Znam i hvala ti puno.

Joana: Nadam se da će sve biti ok. Ljubim

Efi: Ljubim

Dvije žene su razmjenile svega 11 poruka i to uvijek na inicijativu Efi. Posljednja poruka bila je u julu 2019. godine.

Ko je misteriozni muškarac koji je razlog napada?

40-godišnji muškarac koji je o ovom slučaju, kao i ostatak Grčke, slušao na vijestima i bio šokiran, nije ni slutio da on ima veze sa tim.

On je sa Efi bio u površnoj vezi budući da zbog prirode posla nije želio da se vezuje ni za koga.

Lepa Joana mu je iskočila na Facebooku, a zajednički prijatelj bila im je Efi. Odlučio je da je doda i pisao joj je svega nekoliko puta, a čak se u životu nisu ni vidjeli uživo.

Posljednje dopisivanje policiji je bilo zanimljivo.

40-godišnjak: Ćao, gdje si se izgubila? Želim ti sve najbolje.

Joana: Opa! Sve ok, kako si ti? Šta radi Efi?

40-godšinjak: I ja sam dobro. Iskreno nismo se dugo čuli, vjerujem da je dobro. Ako pričate o privatnim stvarima, onda sigurno znaš kakvo je stanje stvari. Nismo mi ni bili u nekoj vezi, kao što znaš jer zbog prirodne posla u posljednjih godinu-dvije ne mogu da se vezujem. Dobra je djevojka i naravno da smo u dobrim odnosima. Nismo se svađali, naprotiv. Uostalom ne vjerujem ni da si ti mogla da joj kažeš nešto o meni budući da se nikada nismo ni upoznali izbliza, ali ok. Ako jesi, nadam se da je nešto lijepo 🙂

Advokat muškarca oglasio se u javnosti riječima da se on trenutno nalazi u “psihičkom šoku”, kao i da je zbog pritiska medija morao da promijeni mjesto stanovanja.

Mlada Joana trenutno se nalazi u bolnici gdje je čeka niz operacija u nadi da će ljekari barem malo moći da ublaže jezive posljedice napada kiselinom. Efi je u pritvoru gdje i dalje ne želi ništa da kaže, prenosi “Hayat“.


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: I Think it was a penalty against Aston Villa
Philadelphia played in t-shirts with the names of black people who died at the hands of the police
Kompany tries everything at Anderlecht: he coached without a license (terrible), played 15 matches and invested 3 million euros in the club
Aston Villa coach on Manchester United penalty: A shameful decision
Paul Pogba: Winning the Europa League and the FA Cup are two of Manchester United's goals for this season
Manchester United's first ever Premier League win 4 consecutive games with a difference at least 3 goals
Brunu has scored 7 (4+3) points in his last 3 games for Manchester United