logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Uspješna self-helf poduzetnica ili obična prevarantica? Pogledajte koliko od YouTubea, DVD-ova i krstarenja zarađuje Bučević koja je na udaru medicinske struke

Ana Bučević, self-help poduzetnica koja se zadnjih dana našla pod optužbama medicinske struke za nadriliječništvo, svojim je YouTube kanalom Safari Duha, procjenjuje se, do sada ostvarila preko milion kuna.

Kanal koji će vas “odvesti na putovanje duhom” i na kojem Bučević od 2013. godine dijeli svoje životne stavove i iskustva, ima preko 200 hiljade pretplatnika, a njezinih 666 objavljenih videa ukupno je prikupilo gotovo 100 miliona pregleda (96.596.084).

Ako prema uvriježenoj računici "youtuber" ostvaruje oko 3 dolara za svakih 1.000 pregleda na videu koji je prešao milion pregleda, Bučević bi za svojih pet najpopularnijih videa, koji ukupno imaju preko 10 miliona pogleda, ostvarila 30 hiljada dolara, odnosno oko 200 hiljada kuna. Prema stranici youtubers.me, koja uzimajući u obzir pretplatnike, broj pregleda i objava, procjenjuje zaradu, kanal Safari Duha mogao bi vrijediti i do 1,3 miliona kuna, a samo u zadnjih mjesec dana Bučević je, prema toj računici, ostvarila oko 15 hiljada kuna, piše Jutarnji.hr.

Toj procijenjenoj zaradi valja pribrojiti i prihode od oko stotinu eura koliko uzima za svoje seminare i po 130 kuna za koliko prodaje svoje knjige i motivacijske DVD-e.

Gdje se tačno prihodi knjiže, teško je razlučiti. Kako smo već pisali, njena sestra blizanka Nada ima registriranu tvrtku za savjetovanje, a suprug, Saša Dvornik, ima tvrtku Kontakt Plus i prijavljenu dobit od nekoliko miliona kuna, ali kako navodi, njena poznanica Nataša, preko te se tvrtke knjiži samo prodaja knjiga.

- Ne znam gdje tuče račune za seminare od po sto eura za osobu, a dođe i nekoliko tisuća ljudi, ne znam jesu li joj fiskalizirana ona krstarenja od 2.300 eura, znate, jedno od njih je duhovno oporavilo i Srculence (Ivu Todorić, op.a.), i zato smatram da je prva institucija koja bi se Anom Bučević trebala pozabaviti Porezna inspekcija, otkrila je Nataša.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO