Bosnia and Herzegovina

UZNEMIRENI KONAKOVIĆ: 'Komšićeve optužbe NiP-a za antisemitizam su lažne'

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oštro je reagovao na saopćenje Demokratske fronte u kojem su pozvali strance da "preispitaju odnos s Konakovićem i NiP-om".

Konaković je rekao kako ga već "dugo ne mogu iznervirati nastupi i teorije Željka Komšića" te da je "tužan zbog onoga što sebi radi dobitnik najvećeg ratnog priznanja".

"Nova podla laž i optuživanje mene i Naroda i pravde za antisemitizam i fašizam, tužakanje međunarodnoj zajednici, nivo su na koji se rijetko spusti neko od političara. Ja nekako ne mogu da budem ljut, više sam tužan zbog onoga što sebi radi dobitnik najvećeg ratnog priznanja. Zapetljan u kaljuzi svojih prevara, ponižen od SDA više puta, a jučer finalno potpisanim sporazumom o “legitimnim predstavnicima naroda”, on mora negdje izbaciti svoju frustraciju. Logično mi je i da odabere nas, jer je veliki broj razočaranih birača i članova upravo Narod i pravdu vidio kao alternativu politici koju je promovisao Željko. Promovisao, a onda je prodavao za pozicije na koje je imenovao opet članove SDA", kaže Konaković.

Ističe da "danas, kad je trebalo da vrišti zbog dogovora Bakira i Čovića u kojem se gasi potpuno priča o građanskoj BiH, u kojoj se on baš ponižava, on bljuje vatru na njih, primitivno, neljudski".

"Optuživao me čak i za neki narkokartel, kandidata za reisa kojeg je Islamska zajednica potvrdila nazivao nemoralnim, izmišljao različite laži, al’ sad se baš spustio na dno političke kaljuže. Tužno je to, Željko, to heroji ne rade. Posmatram ovih nekoliko dana svu artiljeriju koju na nas ta koruptivna bratija ispaljuje, napišem poneki status, a Narod i pravda još se zvanično nije oglasila. Hoće, ubrzo. Dobro je što nismo odmah, jer su iz svojih političkih rupa istrčali mnogi miševi i svi u jedan glas napali one kojih se najviše boje, napali nas. Svima ćemo mi na crtu, dobit će šta su zaslužili. Samo sam zbog Komšića iskreno tužan", poručio je Konaković.

Dodaje kako "nema ANP-a, na NATO putu smo otišli nekoliko koraka unazad, Bakir i Čović stavili potpis na sporazum o “legitimnim”, na Drini se čuju ruske pjesme, državni nivo vlasti apsolutno kontrolišu Dodik i Čović".

"Paravan za smjenu Vlade KS je potpuno pao i sad se, kao, ovako vadite. Al’ našli ste na kome ćete se vadit’", zaključio je Konaković.

Football news:

Hodgson on Zaa threats: He did the right thing when he let people know. There is no excuse for this
Setien on Messi's rest: Of course, he needs it. But the score in the match against Valladolid was too slippery
Immobile – the fans of Lazio: Some people seem to have too short a memory. Leave my family alone
Holand was kicked out of a nightclub in Norway
Zinedine Zidane: real is real. The most important club in history
Nuremberg miraculously remained in the second Bundesliga. We scored in the joints on the 96th, both teams sobbed
Griezmann will miss Barca's last two games in La Liga. He was out for at least three weeks