logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Vedran Marčeta i Valentina Vavra: Ostvarujemo svoje snove

Plesni klub “Aster”, učesnik Evropskog prvenstva u Poljskoj, ostvario je još jednom veliki uspjeh. Plesni par Valentina Vavra i Vedran Marčeta osvojio je prvo mjesto u kategoriji argentinski tango te drugo u salsi.

Na Prvenstvu koje se održalo u blizini Varšave, u konkurenciji 1.000 plesača okitili su se zlatom. Ovo je samo još jedan u nizu uspjeha ovo dvoje talentiranih ljudi, koji su već nekoliko godina itekako vidljivi i zapaženi na plesnoj mapi.

 Ogroman trud

- Sa ponosom objavljujemo da smo se i ovog puta vratili sa zadovoljavajućim rezultatima. Dokazujemo da je ples ljubav. Velika je satisfakcija kad se ogroman trud, rad i odricanje realiziraju u vidu osvajanja ovako prestižnih nagrada. Veoma smo sretni i zadovoljni osvajanjem titule šampiona Evrope u argentinskom tangu, ali i drugog mjesta u disciplini salsa. Ovo je, naime, ostvarenje snova svakog plesača – rekao nam je Marčeta.

Ovaj uspješni par ističe da će i dalje raditi na promociji plesne kulture u našoj državi te na jačanju scene. Govore kako se uvijek nadaju najboljem i nikad se ne vode onom starom: "Bitno je učestvovati." Vedran i Valentina evropsko zlato su osvojili i u martu prošle godine. Sada su potvrdili titulu, što je, kako kažu, mnogo veći pritisak.

Na vrhu svijeta

- Naravno, veoma smo zadovoljni i drugim mjestom u salsi, to je veliki uspjeh za nas i za našu državu. Drago nam je da smo pokazali da se i mi iz male Bosne možemo popeti na vrh svijeta i Evrope. Ono što mogu reći jeste i veliko hvala mom partneru i treneru Vedranu, koji je vjerovao u mene i pružio mi svo ovo znanje. On je veliki profesionalac u svom poslu i divim mu se na tome. Mogu biti ponosna što sam upravo ja njegova partnerica. Možemo pohvaliti i samu organizaciju turnira, zaista smo ponosni i sretni što smo bili dio toga. Velika je čast i zadovoljstvo čuti himnu naše države na tako organiziranom takmičenju, ali i općenito – kazala nam je Vavra.

Odlični rezultati 

Pored Vedrana i Valentine, zapažen uspjeh ostvarila je i velika juniorska formacija, treće mjesto u kategoriji “latin show juniors”. “Grupa Aster Ladies” osvojila je četvrto mijesto u kategoriji “Caribbean show groups adults”. I najmlađi plesni par ovog kluba Andrea i Zijo osvojili su deveto mjesto u kategoriji “salsa couples juniors”.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO