Bosnia and Herzegovina

VELIKA POTJERA ZA NJEMAČKIM RAMBOM: Razoružao policajce pa pobjegao. Sad se skriva u šumi

Rauscha su opisali kao oko 170 centimetara visokog, ćelavog muškarca s kozjom bradicom koji nosi naočale i sedmicama živi u šumi.

Stotine njemačkih policajaca krenuli su u potjeru za naoružanim 31-godišnjim muškarcem koji je u nedjelju razoružao četvoricu policajaca, a zatim s pištoljem, nožem, lukom i strijelom pobjegao u šumu.

Vlasti su upozorile stanovnike Oppenaua, grada na jugozapadu zemlje, da ostanu u svojim kućama, dok su policajci uz podršku taktičkih timova, pasa tragača i helikoptera 'češljali' područje na kojem bi se napadač mogao skrivati.

Ime 31-godišnjaka policija je javno otkrila. Riječ je o Yvesu Etienneu Rauschu koji je policiji poznat po prethodnim prekršajima, a koji su uključivali upotrebu vatrenog oružja. Dodali su da je vjerojatno sa sobom nosio nekoliko pušaka i da je potencijalno nasilan.

- Oprez! Bjegunac ima nekoliko pušaka, objavila je lokalna policija na društvenim mrežama. Upozorili su i lokalne vozače da ne prevoze autostopere.

Policija je rano u nedjelju upozorila javnost o sumnjivoj osobi koja nosi luk i strijelu. Policajci su potom locirali Rauscha i legitimirali ga. Ističu da je 31-godišnjak ispočetka surađivao, ali da je onda iznenada pištolj uperio u policajce, prijeteći im i prisiljavajući ih da predaju svoje oružje. U incidentu niko nije ozlijeđen.

- Odjednom je izvadio pištolj i ciljao na službenike, izjavio je ranije glasnogovornik policije. - Bili su totalno zapanjeni, nisu imali priliku reagirati na ovu opasnu situaciju, poručio je glasnogovornik.

Rauscha su opisali kao oko 170 centimetara visokog, ćelavog muškarca s kozjom bradicom koji nosi naočale i sedmicama živi u šumi.

alt

alt

alt

alt

alt

Football news:

Jurgen Klopp: Tsimikas will fit perfectly in the Liverpool dressing room
Gradecki about the departure Bayer: Very disappointing. Let's try to win the Europa League next season
Barella about 2:1 with Bayer: We put to shame Inter's critics who doubted our unity
Tony about Pirlo at Juventus: Pogba would be the perfect gift for him. Andrea will start building the game from midfield
Solskjaer on Manchester United's victory: We reached the third semi-final of the season and now we want to reach the final
Mata on Manchester United's victory: The team is physically exhausted. It's not our best match, but it's important to win now
Bas Pro 1:2 from Inter: after the opening 20 minutes, Bayer entered the game. I believed that we could do something