logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Visočke piramide hit u svijetu: Zadovoljna porodica Mejer opet došla u bh. grad

Volonteri su trenutno angažirani na radovima na istočnoj strani Bosanske piramide Sunca, a među njima je i Tajlanđanin Čajut Dežaron. 

Vrijedi doći

– Ovdje sam prvi put bio u aprilu, prijatelji iz BiH su mi govorili o piramidama i odlučio sam se prijaviti kao volonter i ponovo doći. Ranije su Tajlanđani zbog ratnih dešavanja imali predrasude o dolasku ovamo, ali ja smatram da je ovo predivna zemlja, koju vrijedi posjetiti, i svima ću preporučiti da obavezno posjete sve ljepote koje imate. Ovo je posebna zemlja – kazao nam je Dežaron.

Projekt otkrića i istraživanja bosanskih piramida u proteklih nekoliko godina u Visoko i našu zemlju je doveo desetine hiljada turista, ali i stotine volontera iz cijelog svijeta, koji svojim radom daju podršku i postaju dio jednog velikog, historijskog projekta. 

Žele pomoći

Interesantna je činjenica da kroz volontersku akciju u Visoko stižu ljudi iz cijelog svijeta, a bilo je primjera kada su kao volonteri stizale i kompletne porodice. Upravo jedna takva trenutno boravi u Visokom, dolaze iz Hamburga, a Berndova supruga Šeri (Shery) porijeklom je iz Kostarike.

– Čim smo prvi put saznali za ovaj projekt, nije bilo nikakve sumnje da želimo biti dio svega ovoga i da želimo na svoj način pomoći. Tu smo bili i prošle godine, a evo nas ponovo i ove. S nama je i naš sin Terens (Terrence), radimo, ali i družimo se, sklapamo nova prijateljstva i učestvujemo u projektu koji mijenja svjetsku historiju. Osim toga, imamo priliku obići i ovu prelijepu zemlju, koja je veličinom, ali i predivnim ljudima, jako slična mojoj domovini Kostariki. Ovo nam je druga godina kako smo dio volonterske akcije, a naredne godine s Kostarike dolaze i moja majka i sestra – rekla nam je Šeri Mejer (Shery Meyer).

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO